grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Утврђен Нацрт Локалног акционог плана за младе, од данас јавна расправа

Maturantski ples 2019Општина Херцег Нови утврдила је Нацрт Локалног акционог плана за младе за 2020. и 2021. годину и позива све заинтересоване да се од данас укључе у јавну расправу.

Јавна расправа траје 15 дана, од 12. до 26. фебруара 2020.године. Централна јавна расправа биће организована 25. фебруара, са почетком у 12 часова у великој сали Општине Херцег Нови.
Локални акциони план за младе представља главни инструмент за остваривање локалне омадинске политике, којим се утврђују мјере и активности омладинске политике на локалном нивоу, ради остваривања интереса и потреба младих. Сви грађани, мјесне заједнице, невладине организације, органи локалне управе, предузећа и установе чији је оснивач Општина, државни органи и службе, правна лица и предузетници и остали заинтересовани субјекти позвани су да узму учешће у јавној расправи, те тако допринесу усвајању што квалитетнијег документа.
„Израда нацрта Локалног акционог плана за младе (ЛАПМ) 2020-2021, као првог документа у области омладинске политике у општини Херцег Нови, од посебног је значаја, како за младе, тако и за надлежне институције и све актере омладинске политике на локалном нивоу јер је недостатак системске бриге о овој најрањивијој друштвеној групи довео до низа негативних ефеката са којима се млади свакодневно сусрећу. У циљу обезбјеђивања систематског приступа и одговора на потребе младих, овај документ је заснован на „развојном приступу“ који креира услове за развој њихових пуних потенцијала као ресурса за развој локалне заједнице“, наведено је у Нацрту.
Како стоји у програму Јавне расправе, Секретаријат за културу и образовање Општине Херцег Нови разматраће пристигле примједбе, предлоге и сугестије учесника, након чега ће сачинити извјештај о спроведеној јавној расправи и припремити Предлог Локалног акционог плана за младе који ће бити достављен одборницима Скупштине општине Херцег Нови на разматрање и одлучивање.
У складу са механизмима и облицима учешћа грађана у поступку јавне расправе, сви заинтересовани своје примједбе, предлоге и сугестије могу поднијети на централној јавној расправи, као и: у писаној форми путем поште (адреса: Општина Херцег Нови, Секретаријат за културу и образовање, Трг Маршала Тита 2), путем e-mail адресе Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. , непосредно у Секретаријату за културу и образовање (зграда Општине Херцег Нови, трећи спрат, канцеларија 91А) радним данима у термину од 8 до 11 часова или путем телефона 031 321 052 (локал 285).

- Закључак о утврђивању нацрта локалног акционог плана за младе за 2020.и 2021. годину општине Херцег Нови, (.pdf)

- Програм јавне расправе, (.pdf)

- Tекст Нацрта и програм јавне расправе, (pdf)

 

 

HFestlogo

logonew1Bib

Galerija-Josip-Bepo-Benkovic-logo