grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Општина Херцег-Нови поклања уџбенике ђацима првих пет разреда

Ilustracija Komplet udzbenika za prvake2020Општина Херцег-Нови ће и ове године обезбиједити уџбенике за најмлађе основце, и то за ђаке првих пет разреда. Јавни позив за набавку комплета уџбеника је у припреми и биће расписан до краја ове седмице.

Родитељи дјеце која похађају разреде од првог до петог могу бити релаксирани, јер ће Општина њиховим малишанима поклонити све потребне уџбенике, а о начину додјеле комплета биће благовремено обавијештени.

Локална управа је и ове године проширила број дјеце којима ће бити додијељени комплети уџбеника, на пет разреда. Подсјећамо, акција је започела додјелом уџбеника првачићима, потом за прва три разреда, прошле године и за четврти, а у школској 2020/21. комплете ће добити и основци који полазе у пети разред.

Општина Херцег Нови на овај начин наставља са добром праксом подршке родитељима приликом опремања дјеце за школу. Набавка уџбеника спада у једну од бројних активности које Општина спроводи, иако није законом обавезна, а све у циљу подршке дјеци и младима и побољшања услова за рад у васпитно-образовним установама на територији града.

HFestlogo

logonew1Bib

Galerija-Josip-Bepo-Benkovic-logo