grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Први дан школе: Општина поклонила 1748 комплета уџбеника

00prvidanskole20Ученицима првих пет разреда основних школа у Херцег Новом, за њих 1748, јутрос су подијељени бесплатни комплети уџбеника, које је обезбиједила Општина Херцег Нови.

Представници локалне самоуправе посјетили су јутрос све четири основне школе, гдје су ђацима првацима уручили прве књиге и пожељели им срећан почетак школовања. Основну школу „Дашо Павичић“ посјетили су потпредсједник Општине Милош Коњевић, секретарка за културу и образовање Ана Замбелић Пиштало и шеф Кабинета предсједника Драгана Станишић.
Потпредсједник Коњевић се укратко обратио ђацима, поручивши им да данас почиње ново поглавље у њиховим животима, оно кроз које ће уз наставнике стасавати и као ученици и као људи, након чега им је пожелио срећан почетак школске године.
Како је казала секретарка за културу и образовање Ана Замбелић Пиштало, са уведеним здравственим мјерама ученици и наставници се сада налазе пред новим изазовима, али да вјерује да ће наставни кадар и управе школа бити на висини задатка.
-Са пуно стрпљења и добре воље сигурна сам да ће ова школска година бити успјешна на најбоји могући начин, поручила је Замбелић Пиштало.
Основну школу „Милан Вуковић“ јутрос су посјетили савјетница предсједника Општине др Тамара Вујовић и предсједник Скупштине општине Херцег Нови Никола Самарџић. Основну школу „Илија Кишић“ обишао је одборник у локалном парламенту Борис Сеферовић, док су ОШ „Орјенски батаљон“ обишли секретар за друштвене дјелатности и спорт Дарко Класић и Јадранка Орландић испред Секретаријата за културу и образовање.
За набавку 1748 уџбеника Општина Херцег Нови је издвојила 90 хилјада еура. Иако није законом обавезана, локална управа на овај начин жели да пружи подршку дјеци и младима, као и њиховим родитељима, а све у циљу побољшања услова за рад у васпитно-образовним установама.
Подсјећамо, акција је започела додјелом уџбеника првачићима, потом за прва три разреда, прошле године и за четврти, а у школској 2020/21. комплете су добили и основци који полазе у пети разред.

HFestlogo

logonew1Bib

Galerija-Josip-Bepo-Benkovic-logo