grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Потписан уговор о организацији регате „ЕСТ 105 Либера 2017“

02Потпредсједник Општине Херцег Нови Драган Јанковић и предсједник „ЦУС Бари“ Ђузепе Сеча потписали су данас уговор о организацији овогодишње регате „ЕСТ 105 Либера 2017“.

Једриличари ће се 28. априла, 12. годину заредом, упутити из Барија ка Херцег Новом.

Потпредсједник Јанковић истакао је да ће локална управа, Агенција за газдовање градском луком, локална Туристичка организација и новски једриличари уложити максималне напоре да обезбиједе што боље услове за учеснике регате. Истакао је да су ова регата и сарадња са партнерима из Барија важни за Херцег Нови.
Такође, Јанковић је додао да ће изградњом нових марина у наредне двије године у нашем граду бити значајно повећан број везова, чиме ће се остварити услов за прихват већег броја једриличара него што је то сада случај. Вјерује да ће то отворити простор за даљи развој ове регате, на обострано задовољство.

03regateКоординатор регате испред „ЦУС Бари“, Пасквале Триђани казао је да је „ЕСТ 105“ утемељена на пријатељству и посебној топлини коју су једриличари осјетили у Херцег Новом још од првог упловљавања.
Истакао је да сваке године добијају све више захтјева за учешће. Имајући у виду да су капацитети новске луке ограничени, договорена је сарадња са Тивтом која се показала као добар концепт.
До сада је пријављено 68 једриличара у двије категорије. За дио ће одредиште бити Херцег Нови, а за дио Тиват. Циљ организатора из Италије је да се ова регата шири, да се број једриличара сваке године увећава и да се учвршћује сарадња са партнерима из Црне Горе. „ЕСТ 105“ је ушла и у овогодишњи календар Међународне организације за једрење (ИСАФ).

skverest 105Потписивању уговора присуствовали су и директор Агенције за газдовање градксом луком Владимир Злоковић, испред Туристичке организације Херцег Нови Тања Мркаић, као и представници Јердиличарског клуба „Југоле Гракалић“. Они су потврдили да ће учинити потребне напоре како би била обезбијеђена сигурност пловила и учесника и топла добродошлица на Шкверу. Зарад што боље припреме догађаја оформљен је организациони одбор, а у организацију ће бити укључени сви херцегновски једриличарски клубови.

testimonials icon

 Ваше мишљење нам је важно!

 vodic
Водич кроз поступке

 

zahtjev i orasci simbol
    Захтјеви и обрасци

 

konkursi

 Огласи и конкурси