grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Караван Мимозе се на велика врата вратио у Београд

Пред бројним посјетиоцима продефиловале су херцегновске мажоретке и Градска музика, а штанд Црне Горе је у знаку цвијета мимозе.

Сајам је отворио премијер Србије Александар Вучић, који је посјетио и штанд Херцег Новог, а потом је током обиласка Сајма са собом носио гранчицу мимозе.

Црна Гора је своје представљање као земља-партнер на београдском Сајму туризма започела јуче караваном Празника мимозе кроз центар Београда.

Херцегновске мажоретке, Градска музика и кловнови су у главни град Србије донијели ведрину карневала и дух Медитерана. Продефиловали су Кнез Михаиловом улицом, од Амбасаде Црне Горе до Калемегдана и назад, што је испратио велики број грађана.

Дефиле је организован на позив Националне туристичке организације, који су у Јавној установи културе “Херцег фест” радо прихватили. Гостовање је подржало и Министарство одрживог развоја и туризма Црне Горе.

За организаторе Празника мимозе ово је још једна потврда успјешно организоване манифестације.

-          Караван Мимозе се на велика врата вратио у Београд, на задовољство Београђана и нас који смо учествовали. Наишли смо на топлу добродошлицу и одличну атмосферу, казао је директор “Херцег Феста” Стеван Копривица.

Фешти у центру Београда присуствовали су министар одрживог развоја и туризма Црне Горе Павле Радуловић, министар трговине, телекомуникација и туризма и потпредсједник Владе Србије Расим Љајић, амбасадор Црне Горе у Србији Бранислав Мићуновић, као и представници националних и локалних туристичких организација и привредних комора двије земље.

Мимоза је дијељена и на синоћњем пријему који су приредили Амбасада Црне Горе у Србији и Национална туристичка организације. Пријему су присуствовали бројни званичници, партнери и привредници.

Наш град на београдском сајму представља локална Туристичка организација, која је за ову прилику осмислила нови промотивни материјал и богат пратећи програм.

Туристичка организација Херцег Нови представља се на заједничком изложбеном простору – са Министарством одрживог развоја и туризма, Националном туристичком организацијом, другим локалним туристичким организацијама, стратешким партнерима и туристичком привредом.

Београдски 39. Сајам туризма одржава се од 23. до 26. фебруара. Учествује око 1100 излагача из 56 земаља, те је ово изузетна могућност за представљање туристичке понуде Херцег Новог и цијеле државе, под слоганом “Црна Гора, увијек другачија”.