grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Сарадњом Општине Херцег-Нови и Канцеларије УН за развој ка већем учешћу жена у предузетништву

LOGO Opština-UNDPОпштина Херцег-Нови и Канцеларија Уједињених нација за развој заједнички ће бити подршка развоју женског предузетништва у нашем граду, закључено је на јучерашњем састанку у просторијама УНДП-а, на којем су Општину Херцег Нови представљале секретарка за туризам, економски развој и предузетништво Сузана Мемаровић и руководилац одјељења за локални развој и инвестиције у том Секретаријату Бранка Мрачевић.

„Важно је нагласити да ће све женске предузетнице, заинтересоване за добијање подршке локалне самоуправе у започињању сопствених бизтниса, како у фази припреме пријаве, тако и у фази реализације бизнис идеје, имати на располагању стручњаке УНДП-а, али и финансисјку подршку Општине“, наводе из Секретаријата за туризам, економски развој и предузетништво Општине Херцег Нови.

Радни састанак одржан је на иницијативу Секретаријата Општине Херцег Нови, а у циљу реализације мјера подстицаја женског предузетништва одржавањем информативних радионица и консултација, те обезбијеђивањем подршке кроз израду бизнис планова и финансијску подршку женским предузетницама које желе да започну своје самосталне бизнисе.

Канцеларија УНДП-а у Подгорици, кроз програм оснаживања учешћа жена у политици, а у сарадњи са „Женском политичком мрежом“ имплементира пројекат јачања женског предузетништва на локалном нивоу, кроз пружење правне подршке јединицама локалних самоуправа у припреми модела подршке, као и уступање услуга стручних консултаната и савјетника за започињање и управљање бизнисима.

Општина Херцег Нови је Буџетом за 2018. годину предвидјела средства у висини од 15.000 еура за подршку женском предузетништву. У наредном мјесецу очекује се усвајање Одлуке о критеријумима, начину и поступку расподијеле средстава за подршку женском предузетништву. По усвајању Одлуке, Секретаријат ће одржати информативну радионицу за све заинтересоване како би се могућност подршке представила на што квалитетнији начин.