grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Локална управа

Општина Херцег Нови, Министарство пољоприведе и Свјетска банка: Сарадња у циљу изградње мјеста искрцаја у луци и реконструкције рибљих пијаца

Sastanak - OHN MP  SBПредставници Министарства пољопривреде и руралног развоја и делегација Свјетске банке, који су на мисији у Црној Гори поводом Другог Пројекта Инстутуционалног развоја и јацања пољопривреде MIDAS II, посјетили су јуче Општину Херцег Нови, гдје су са потпредсједником Милошем Коњевићем и секретарком за туризам, економски развој и предузетништво Сузаном Мемаровић разговарали о јачању рибарства, односно потенцијалним могућностима да се на подручју општине Херцег Нови имплементирају активности на изградњи мјеста искрцаја за рибарске бродове у луку Шквер и реконструкцији рибљих пијаца.

Договорено је да ће у наредном периоду бити обавеза Општине Херцег Нови да утврди тачне границе акваторијума луке и регулише имовинско правне односе међу привредним субјектима, како би се могло приступити детаљнијем планирању и реализацији.

Представници Општине Херцег Нови прихватили су предлог сарадње Министарства пољопривреде и руралног развоја, уз обострано сагласје да је потребно више улагати у инфраструктуру и туристичке и привредне потенцијале.

Састанку су присуствовали и секретар за комуналне дјелатности, екологију и енергетску ефикасност Александар Ковачевић и дирекор Агенције за газдовање градском луком Божо Укропина. Представници Министарства пољопривреде и руралног развоја и Свјетске банке ће у наредном периоду истим поводом посјетити Бар и Улцињ.