grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Јавни позив за прикупљање понуда за куповину станова у оквиру РХП: Кров над главом за још 52 наших суграђана

arhiva RSP završena zgrada u IgaluУ оквиру Регионалног стамбеног програма за збрињавање избјеглих и расељених лица, у ком је Општина Херцег Нови партнер и суфинансијер, у току је набавка станова за рјешавање стамбеног питања за 14 породица.

sneakers

Ријеч је о имплементацији пројекта МНЕ7 – Куповина станова на територији општине Херцег Нови, у оквиру којег је прије пар дана објављен јавни позив за куповину готових 14 станова на подручју Општине Херцег Нови, укупне вриједности 433.579,18 еура. Ово је прилика за све заинтересоване власнике стамбених јединица да се јаве на јавни позив који је расписала Управа јавних радова, обавјештавају из Секретаријата за локалну самоуправу.
У оквиру Регионалног стамбеног програма – Стамбеног пројекта у Црној Гори (РХП) прије пет мјесеци окончана је процедура куповине 22 стана и у њих су уселиле породице из нашег града. Сада слиједи наставак пројекта, како би свих 36 породица добило кров над главом.
„Са задовољством морам да истакнем да је ово велика ствар за нашу Општину, јер ријешавамо стамбено питање за још 52 наших суграђана и директно унапријеђујемо квалитет њиховог живота. Поред тога, локална управа настоји да их подржи у раду и самозапошљавању, па смо учествовали и у обезбјеђењу грантова за сваку породицу која је исказала спремност да покрене неки сопствени мањи бизнис или посао“, каже секретарка за локалну самоуправу Весна Самарџић. Она истиче да ће Општина Херцег Нови и убудуће, као до сада, бити поуздан партнер у остварењу иницијатива које рјешавају питања од животног значаја и подижу стандард грађана Херцег Новог.
Подсјећамо, Општина Херцег Нови се 2013. године опредијелила да учествује у спровођењу Регионалног стамбеног програма – Стамбеног пројекта у Црној Гори (РХП). Пројектом је предвиђено рјешавање стамбених питања за најугроженије породице које су као избјеглице и расељена лица за вријеме ратних дешавања деведесетих година избјегле у Херцег Нови и имају статус расељених лица.
Пројекат се реализује на основу потписаног Меморандума о сарадњи са Министарством рада и социјалног старања и Дирекцијом јавних радова којим је дефинисана финансијска подршка за куповину 36 стамбених јединица у износу од милион еура из донаторских средстава Регионалног стамбеног фонда посредством Развојне банке Савјета Европе, а учешће Општине је 150.000 еура.
Јавни позив за прикупљање понуда за куповину готових станова на подручју општине Херцег Нови, који је расписала Управа јавних радова, можете погледати и преузети овдје.