grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Делегација “Скијалишта Србије” посјетила Орјен

Delegacija SS na OrjenuДелегација „Скијалишта Србије“ боравила је недавно у Херцег-Новом на позив савјетника за инвестициони развој предсједнице Општине Душана Радовића.

Air Jordan

Циљ посјете стручног тима, предвођеног генералним директором Дејаном Љевнаићем, био је анализа могућности формирања ски центра на Орјену, као и оптималне трасе за ски стазе, успињаче и пратеће садржаје.

Foto - Delegacija SS na Orjenu 2Директор Агенције за изградњу и развој Херцег-Новог Никша Гргуревић и директор Агенције за заштиту Орјена Жељко Старчевић током обиласка Орјена гостима су презентовали економски и природни потенцијал овог подручја. Како су истакли, богатство херцегновског залеђа може бити валоризовано на основу детаљне студије ски центра, чија ће израда у наредном периоду бити приритет. Представљена је и анализа просторних могућности, коју је архитекта Јовица Рашовић осмислио и без накнаде уступио Агенцији за изградњу и развој.

Foto - Delegacija SS na Orjenu 3Представници „Скијалишта Србије“ оцијенили су да Орјен има велики потенцијал који је могуће валоризовати уз поштовање природног окружења. Закључили су да географски положај гарантује могућност развоја и љетњег и зимског туризма, уз адекватне спортске садржаје. Истакнуто је да би у првој фази ски центра била неопходна изградња гондоле, као и пет километара стазе.

Инжењери „Скијалишта Србије“ су као стручна подршка учествовали у формирању свих већих ски центара у Србији, као и у Црној Гори приликом формирања ски центра Колашин 1600.

FaLang translation system by Faboba
48854
TodayToday186
YesterdayYesterday47
This_WeekThis_Week233
This_MonthThis_Month233
All_DaysAll_Days48854
Highest 09-16-2020 : 490