grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Edukativni čas za osnovce u Vatrogasnom domu

  • srijeda, 08 maj 2019 15:05

NAsVatrMV08052019Učenici dva odjeljenja trećih razreda OŠ „Milan Vuković“ posjetili su jutros Vatrogasni dom u Meljinama, gdje su učestvovali u edukativnom času koji su im priredili Služba zaštite i spasavanja Opštine Herceg Novi i Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore.

Mališani odjeljenja III3 i III2, predvođeni nastavnicima Slavicom Karadžić i Vanjom Krivokapić, pokazali su veliku zainteresovanost, ne samo za mehanizaciju kojom Služba zaštite i spasavanja raspolaže, opremu i tehničke karakteristike, već i za iskustva vatrogasaca, od onih lakših do onih koji taj poziv čine „težim“ i plemenitijim od mnogih drugih poslova.
Osnovci su se interesovali i za funkcionisanje i povezanost vatrogasne službe, hitne pomoći i policije, kako tokom redovnih aktivnosti na zaštiti života i materijalnih dobara, tako i tokom vanrednih situacija kada je stepen spremnosti svih službi podignut na viši nivo.

Nakon uvodnih izlaganja, na pitanja mladih đaka odgovarali su komandir Vatrogasne jedinice Vidak Vuković i načelnica Područne jedinice za vanredne situacije u Herceg Novom, Lidija Petrone. Vatrogasni dom je danas posjetilo 48 đaka iz dva odjeljenja, a tokom narednih dana će biti organizovana nova pojeta druga dva odjeljenja trećih razreda OŠ „Milan Vuković“.