grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Regata „Herceg Novi sailing tour 2019’’ otvorila sezonu

  • ponedjeljak, 03 jun 2019 10:06

IMG 1937Turistička organizacija Herceg Novi u saradnji sa Jedriličarskim klubom „Jugole Grakalić“, Opštinom Herceg Novi i Marinom&hotel „Lazure“, organizovala je prvu jedriličarsku regatu u klasi krstaš u akvatorijumu hercegnovskog zaliva.

Startna pozicija je bila marina Lazure u Meljinama, a dalja putanja jedrilica je vodila ka cilju u gradskoj luci Škver. Prvo mjesto osvojila je jedrilica „Sinji Galeb“, drugo mjesto jedrilica „Oxygen“ i treće mjesto osvojila je jedrilica „Ozana“. U takmičenju je učestvovalo ukupno 12 jedrilica.
Važno je istaći, da je po prvi put zaplovio solarni jedrenjak „Boka“ u vlasništvu Antonija Pušića – Ramba Amadeusa, poznatog muzičara i jedriličara. Na regati je učestvovao i crnogorski olimpijac Milivoj Dukić, koji je ujedno i suorganizator i idejni tvorac revijalne regate „HN sailing tour 2019“. Nakon takmičarskog dijela, u gradskoj luci Škver i na šetalištu upriličen je zabavni program za sve učesnike i posjetioce, uz zvuke klape „Castel Nuovo“, mjesne muzike Đenović,  takođe upriličena je i fešta od ribe i vina uz bokešku mornaricu.
Postajemo bogatiji za još jednu regatu, sa ciljem da se privuče što veći broj učesnika i posjetilaca, jer svaki put kada naše more prekriju jedra, šaljemo najljepšu sliku ljubiteljima nautičkog turizma.