grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Priznanje za JUK “Herceg Fest”: Sertifikat A+ bonitetne izvrsnosti

  • srijeda, 14 april 2021 08:45

HFnslHercegnovska Javna ustanova kulture “Herceg Fest” je na osnovu parametara poslovanja zaslužila sertifikat A+ bonitetne izvrsnosti i nalazi se među najkonkurentnijim crnogorskim firmama.

Ovo priznanje dodijelila je bonitetna kuća “Wall”, uz obrazloženje da “rezultati rada u prethodnih godinu dana određuju kriterijume i standard poslovanja ostalim firmama u Crnoj Gori”, te da “bonitetna ocjena nije samo pokazatelj dobrog rada firme, već govori i o ljudima koji stoje iza tog rada”, navode iz “Herceg Festa”. Kako dodaju, ovakav rezultat je relevantan u aktivnostima fund-raisinga na koji je oslonjena kultura u cijelom svijetu.
“Wall” d.o.o. je bonitetna kuća koja posluje u svim zemljama Balkana s tendencijom da se proširi i na ostale evropske zemlje. Kompanija se bavi prikupljanjem i razvrstavanjem poslovnih podataka, kao i finansijskom analizom za desetine hiljada firmi i vrši sertifikaciju firmi koje su ostvarile najbolje poslovne rezultate u prethodnoj godini na osnovu metodologije koje su ustanovile najveće svjetske bonitetne kuće.
Iz “Herceg Festa” napominju da su, uz brojne međunarodne projekte i započete saradnje, u poslednje dvije godine postigli nekoliko posebno značajnih rezultata koji se moraju izdvojiti:
- Nagrada za vrhunski kvalitet za Opštinu Herceg Novi, gradske festivale i ponudu na 52. međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu, kao i plakete i zlatne medalje za Praznik Mimoze i Filmski festival Herceg Novi (oktobar 2019.);
- Zahvalnica Centra za helenske studije iz Ustanovi i direktorici Gordani Krcunović za podršku organizaciji Prve međunarodne konferencije helenskih studija (oktobar 2019.);
- Herceg Novi postao član EFFORTS-a, Evropske mreže utvrđenih gradova, a “Herceg Fest” je predstavnik u ovoj i Mreži evropske kulturne rute utvrđenih spomenika “FORTE KULTURA”, što je referenca koja je preporuka partnerima u potencijalnim projektima finansiranim iz EU fondova (novembar 2019.);
- Početkom sljedeće godine nastavlja se projekat koji finansira Bavarska fondacija za kulturu mladih u kom je “Herceg-fest” partner institucijama iz Lobeca u Poljskoj i Babenhauzena u Njemačkoj, a učesnik na svim susretima omladinskih bleh orkestara je Gradska muzika Herceg Novi;
- Filmski festival Herceg Novi - Montenegro Film Festival i agencija "DAA Montenegro" osvojili su prestižnu nagradu Njemačkog dizajnerskog savjeta "German Design Award" za marketinšku kampanju “Cijeli dan na filmu”, što je jedna od najpriznatijih međunarodnih nagrada koju dodjeljuje ovaj savjet i prva ovog tipa dodijeljena reklamnom sektoru u Crnoj Gori (septembar 2020.).
“Radi se o priznanjima koja nisu toliko lokalno vidljiva, ali utiču na renome i Ustanove i Grada čija je “Herceg Fest” krovna institucija kulture. Uz održavanje kontinuiteta značajnih manifestacija čiji smo izvršni producent, osvajanje novih prostora za saradnju i afirmaciju kulturnih potreba sve većeg broja naših sugrađana različitih profila i afiniteta naš je stalni zadatak kojem smo posvećeni. Nadamo se da ćemo uskoro moći ponovo da pozovemo publiku na lijepe i inspirativne umjetničke događaje, zbog čega svoj posao smatramo privilegijom”, poručuju iz “Herceg Festa”.

testimonials icon

 Vaše mišljenje nam je važno!

 vodic
Vodič kroz postupke

 

zahtjev i orasci simbol
    Zahtjevi i obrasci

 

konkursi

 Оglasi i konkursi