grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

U Herceg Novom počeo festival klasične gitare “Guitar art summer fest”

  • ponedjeljak, 16 avgust 2021 10:16

Nasl16082021

U Herceg Novom sinoć je počeo međunarodni festival klasične gitare “Guitar art summer fest”. Predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić na otvaranju manifestacije je kazao da ovo, 15. izdanje festivala, vraća muziku i emocije koji su nam prošlog ljeta veoma nedostajali.

“Ponovo imamo priliku da u Herceg Novom doživimo zvuk gitare na jedinstvenim novskim otvorenim pozornicama i uživamo u dijeljenju tih trenutaka sa drugim ljudima”, kazao je on.

Program Guitar art summer festivala, dodaje, i ove godine privlači pažnju svojim kvalitetom i raznolikošću.

“U Herceg Novi nam stižu umjetnici svjetskog renomea, od koji su neki po prvi put pred publikom u Crnoj Gori. Takođe, ova manifestacija zadržava svoju edukativnu komponentu, koja je njen neizostavan dio od samih početaka”, kazao je Katić i dodao da je sve to godinama unazad preporuka Opštini da pomogne organizaciju ove smotre gitare u gradu kulture.

“Guitar art summer fest” zaslužuje naše poštovanje i podršku, koje će imati i u narednim godinama. Virtuozi koji na šest žica stvaraju magiju, daće narednih dana novi život našim tvrđavama i trgovima. U srcu grada iznenadiće vas, zavesti i očarati muzika. U vašim mislima i srcima – gitara i Herceg Novi ostaće zauvijek povezani”, rekao je Katić.

Zamjenica direktora italijanskog Instituta za kulturu u Beogradu Franćeska Kalamarokazala je da je srećna što se nalazi u predivnom ambijentu Herceg Novog.

“Raduje nas saradnja sa Guitar Art summer festom i nadamo se da će se nastaviti u budućnosti. Posebnu zahvalnost dugujem direktoru fetivala na srdačnoj dobrodošlici”, rekla je ona.

Ljubitelji zvuka klasične gitare sinoć su imali priliku da uživaju u maestralnom nastupu kvarteta “40 fingers”.

“Guitar art summer fest” u Herceg Novom ima tradiciju dugu 14 godina. Ova prestižna manifestacija je u svijetu poznata po svojim izuzetnim profesionalcima koji ovdje nastupaju. Već 14 godina “Guitar art summer fest” okuplja različite vrste muzike. Koncertni program je koncipiran tako da svako može da izabere svoju omiljenu vrstu. Ovaj muzički festival postao je sastavni dio ljeta u Herceg Novom.

testimonials icon

 Vaše mišljenje nam je važno!

 vodic
Vodič kroz postupke

 

zahtjev i orasci simbol
    Zahtjevi i obrasci

 

konkursi

 Оglasi i konkursi