grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Probijen put Repaji-Bjelske Kruševice

  • utorak, 24 avgust 2021 15:22

nas24082021

Između sela Repaji i Bjelskih Kruševica probijeno je 2,5 kilometra puta i time su mještani dobili bolju povezanost sa Bijelom, Zelenikom, Podima i Herceg Novim.

 

Ovo je još jedna u nizu dobrih saradnji između lokalne samouprave i mještana, kazao je sekretar za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost Dejan Radonić:

-Ovaj put mještanima će dosta značiti jer više ne moraju da kruže preko Poda i Herceg Novog da bi došli do Bijele i Tivta. Opština će nastaviti da podržava ovakve projekte mještana, kazao je Radonić.

Probijanje puta počelo je u aprilu, uz veliku podršku Opštine Herceg Novi i mještana, kazao je predsjednik Odbora za izgradnju puta, Petar Stanojlović.

-To je jedna lijepa trasa gdje se nalaze crkve, a i pruža se divan pogled. Interesantna će biti i turistima i biciklistima, ali najviše će značiti mještanima i stanovnicima u okruženju, kazao je Stanojlović i dodao da očekuju da će uskoro uslijediti i jedan dio betoniranja puta.

-Betoniranjem bi put zaštitili od propadanja. Dogovaramo se i nadamo se da će taj posao početi što prije. Kada počne period kiša biće upitno koliko će put moći da opstane. Put je odlično odrađen, napravljeni su kanali i propusti i možda i više nego što smo zahtjevali, ali betoniranje ili asfaltiranje nekih djelova će ga održati, kazao je Stanojlović.

Investiciona vrijednost radova iznosi oko 30.000 eura.

testimonials icon

 Vaše mišljenje nam je važno!

 vodic
Vodič kroz postupke

 

zahtjev i orasci simbol
    Zahtjevi i obrasci

 

konkursi

 Оglasi i konkursi