grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Abazović čestitao lokalnoj vlasti na učinjenom u prethodnom periodu

  • subota, 03 april 2021 11:45

00abazovicohnPotpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović boravio je juče u zvaničnoj posjeti Opštini Herceg Novi.

U razgovoru sa predsjednikom Opštine Herceg Novi Stevanom Katićem i potpredsjednikom Opštine Milošem Konjevićem, kao i predsjednikom Skupštine Opštine Nikolom Samardžićem, čestitajući lokalnoj vlasti na učinjenom u prethodnom periodu, Abazović je naglasio da mu je zadovoljstvo što boravi u službenoj posjeti toj Opštini. Ističući da je Herceg Novi opština koja je decenijama bila zapostavljena, potpredsjednik Abazović je kazao da je crnogorskom primorju potrebna veća disperzija u turizmu, a da su Boka i Herceg Novi ogroman privredni potencijal.
Podsjećajući da je Herceg Novi bio regionalni centar zdravstvenog turizma, Abazović je izrazio želju da toj opštini vrati istorijski trend.
01abazovicohnPotpredsjednik Abazović je najavio da će, nakon posjete Opštini Herceg Novi, uslijediti serija posjeta primorskim opštinama, koje će za cilj imati isticanje značaja turizma i promociju ljetnje turističke sezone u Crnoj Gori.
Kako je tokom sastanka kazao predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, poslednje tri decenije su bile teške za Herceg Novi i njegove građane, s obzirom na brojne propale privatizacije, poput gašenja Brdogradilišta Bijela, privatizacije “HTP Boka”, pet pokušaja privatizacije Instituta “Dr Simo Milošević”, ali i mnoge druge ekonomske, i po Novljane, katastrofalne poteze prethodne Vlade Crne Gore.
Za mnoge od aktuelnih, ali i hroničnih problema Herceg Novog, poput funkcionisanja kompanije Vektra Boka Herceg Novi, Bolnice Meljine, Instituta, ali i stvaranja saobraćajnih gužvi i nedostatka zaobilaznice, predsjednik Katić je iznio i konkretne predloge za rješenja, o čemu će još biti razgovora u narednom periodu.
On je naglasio i da su očekivanja Novljana od Vlade Crne Gore velika, te da je probleme potrebno rješavati brzo i efikasno, kako bi se Herceg Novi konačno oslobodio tereta prošlosti i svega onog što je mučilo tu lokalnu samoupravu i njene građane.
02abazovicohnDanašnji sastanak bio je prilika i da potpredsjednika Vlade Abazovića upozna i sa preduzetim koracima u izgradnji infrastrukture na teritoriji Herceg Novog i novskog dijela Luštice, ali i novitetima poput otvorenog Muzeja “Njegoševa škola” i Kuće Iva Andrića.
Na sastanku potpredsjednika Vlade dr Abazovića i predsjednika Opštine konstatovano je da je paradoksalno to što Herceg Novi, ni pored toliko privrednih giganata prethodnih decenija, nije bio nosilac razvoja Boke i Crne Gore, već brutalan primjer tranzicione ekonomske devastacije. Uz to, sagovornici su se usaglasili da sve raspoložive snage treba uložiti u pripremu predstojeće ljetnje turističke sezone kako bi Herceg Novi i ostali djelovi crnogorskog primorja bili regionalni turistički centri.
Foto: Vlada Crne Gore