grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Katić čestitao Dan slobode medija: Da status i ugled medijskih radnika odgovara njihovom društvenom značaju

  • ponedjeljak, 03 maj 2021 17:39

UTF-8KatiC487Svim medijskim radnicama i radnicima u Crnoj Gori Svjetski dan slobode medija čestitao je predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić, u svoje lično i ime lokalne uprave.

“Želim da se zahvalim svim medijskim radnicima i kućama u Herceg Novom i Crnoj Gori koji svoj posao obavljaju profesionalno i kvalitetno. Pandemija virusa korona, kao i sve velike društvene krize i izazovi, istakli su koliki je značaj medija, kao sveprožimajućeg činioca naše društvene zbilje.
Upravo iz toga razloga  važno je da svi u društvu, a najprije država i lokalne samouprave, zaštite medije od svih pritisaka, napada i uvreda koji utiču na nezavisnost i slobodu medijskih radnika, bez obzira sa koje adrese oni dolaze.
Herceg Novi, kao slobodarski, multikulturalni grad otvorenosti i tolerancije, prepoznaje i priznaje izuzetan značaj koji medijske radnice i radnici imaju u lokalnoj zajednici.
Vi ste oni koji, časnim i poštenim radom, direktno doprinose očuvanju temeljnih društvenih vrijednosti, zaštiti ljudskih prava i sloboda, očuvanju i afirmaciji naše bogate kulturne i istorijske baštine, jačanju podrške ranjivim grupama, solidarnosti i razumijevanju.
Čestitam vam Dan slobode medija, sa željom da u našem društvu u što skorijoj budućnosti budu stvoreni uslovi za potpuno slobodan rad medijiskih radnika, te da dobijete društveni i ekonomski status i ugled koji odgovaraju izuzetnom značaju vaše profesije za sve nas”, poručuje Katić.