grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Stevan Katić ponovo predsjednik Opštine Herceg Novi

  • srijeda, 09 jun 2021 15:22

00katic2021Dosadašnji predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić, reizabran je danas na tu funkciju na drugoj sjednici lokalnog parlamenta sazvanoj po hitnom postupku, sa 24 glasa za i 6 glasova protiv.

„Zaklinjem se da ću dužnost predsjednika Opštine obavljati u skladu sa Ustavom, Zakonom i Statutom Opštine, tako mi Bog pomogao“, kazao je Katić polažući zakletvu, nakon čega se zahvalio svima na ponovo ukazanom povjerenju, uvjeravajući da će učiniti sve da to povjerenje opravda, istakavši da su njegova vrata otvorena za sve.
On je izrazio uvjerenje da će zajedno sa svim odbornicima nastaviti da radi za dobrobit grada kao što je to bilo i u prethodnom periodu.
„Ono što će nam biti prioritet u narednom periodu su ekonomski oporavak grada nakon pandemije Covid 19, još značajnija briga o socijalno ugroženom stanovništvu, stvaranje uslova za nova radna mjesta, nastavak infrastrukturnog uređenja grada kroz sve mjesne zajednice i ono što je najznačajnije, ispunjenje svih ciljeva planiranih Strategijom razvoja Herceg Novoga do 2027. koju smo usvojili krajem prethodne godine“, istakao je Katić.
On je podsjetio da je prije 4 godine na istom mjestu rekao da se mnoge stvari neće moći realizovati bez podrške sa državnog nivoa koja „nam nije bila naklonjena, što se na kraju i potvrdilo“, jer smo, kako je rekao, do 30. avgusta imali opstrukcije od bivše vlasti i maćehinski odnos prema našoj Opštini. Nakon promjene vlasti 30. avgusta, za kratko vrijeme uspostavljen je novi partnerski odnos sa aktuelnom Vladom:
„Prvi rezultat toga je ukidanje putarine na putnom pravcu Meljine – Petijevići na čemu smo insistirali protekle 4 godine. To je samo početak onoga što očekujem da ćemo kroz tu saradnju realizovati. Sada je pred nama realizacija značajnih projekata sa državnog nivoa koji u prethodnom periodu mnoge do tada opozicione vlasti u Novom nijesu mogle realizovati. Tu prije svega mislim na rješavanje statusa Bolnice Meljine, Vektra Boke, izgradnje škole u Igalu, zaobilaznice oko grada i mnoge druge projekte“, dodao je Katić.
Prestanak mandata potpredsjednicima Opštine Milošu Konjeviću i Vesni Samardžić konstatovan je po sili zakona.