grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Otvoreni 38. Dani muzike koncertom Big benda RTS na Kanli kuli

  • ponedjeljak, 12 jul 2021 08:53

NSL110721Na Kanli kuli sinoć je svečano otvoren međunarodni muzički festival, 38. Dani muzike, koncertom Big benda RTS.

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić kazao je da mu je izuzetno zadovoljstvo što otvaraju prvi festival koji se nakon pandemije koronavirusa održava na otvorenoj sceni i za široku publiku. Podsjetio je da tradicija održavanja Dana muzike nije prekinuta ni prošle godine kada su bile sve prilike za to usljed nepovoljne epidemiološke situacije u zemlji.

Danimuzike01

„Organizacija online festivala pokazala se kao veliki uspjeh to između ostalog govori u prilog tome da Herceg Novi zaista ima jedan dobar festival sa ljudima koji znaju kako održati tradiciju izbjegavajući nepovoljne okolnosti i posljedice po sve nas“, kazao je on.
Festival Dani muzike, naglašava Katić, pokazao se u protekle četiri decenije kao jedan od stubova elitne kulturne i klasične muzike ne samo u Herceg Novom nego i u regionu.
„Pokazao se kao centar okupljanja za mnoga značajna imena iz oblasti kulture i umjetnosti a kredibilitet organizatora kao i prestiž ove manifestacije govore sami za sebe više i bolje nego što bi mogao neki drugi iskazati“, poručio je Katić i dodao kako održavanje tradicije duge 38 godina predstavlja podvig za koji je potrebno umijeće, veliki trud i požrtvovanje ali i entuzijazam i ljubav prema klasičnoj i ozbiljnoj muzici.
Sve te kvalitete je, ističe, organizacija Festivala na čelu sa maestrom i umjetničkim direktorom Borisom Kraljevićem kao i profesoricom Milenom Lučić pokazala godinama unazad.
„Ne sumnjam da kreativni impuls i međunarodna saradnja neće izostati ni tokom narednih godina i da će trajati decenijama“, dodao je predsjednik Opštine.
Zaključio je da jednom gradu može biti samo velika čast da bude domaćin vrhunskim muzičarima svjetskog i vanserijskog kvaliteta.
Generalni pokrovitelj festivala je Opština Herceg Novi.