grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Završeno uređenje novog skvera i pušten u rad javni sat u Igalu: Novo mjesto susreta koje je uljepšalo prostor

  • nedelja, 25 jul 2021 13:52

SatNSLU centru Igala završeno je uređenje skvera i sinoć je u rad pušten javni, ulični sat. Skver na raskrsnici ulica Pete crnogorske brigade i Sava Ilića popločan je kamenom, sa kružnom zelenom površinom u sredini, na kojoj su postavljena tri satna mehanizma, svaki okrenut u drugom smjeru.

Radovi vrijedni 17 hiljada eura realizovani su uz pomoć donatora, koji su uložili 75% sredstava, dok je ostatak finansirala Opština Herceg Novi. Predstavnici Opštine, javnih preduzeća i donatora sinoć su obišli završeni projekat i prisustvovali trenutku puštanja u rad mehanizma novog uličnog sata.

Sat02

Predsjednik Opštine, Stevan Katić izrazio je zadovoljstvo urađenim poslom i istakao da je ovaj projekat uljepšao i ukrasio Igalo.
“Želim da se zahvalim svim donatorima koji su, pored Opštine, učestvovali u realizaciji ovog projekta koji je oplemenio prostor. Zahvaljujem se i Agenciji za izgradnju i razvoj grada koja je izradila projekat i potrudila se da sve ispadne kako je zamišljeno, izvođaču radova koji je sve odradio u skladu sa projektom, kao i predsjedniku Mjesne zajednice Igalo Zoranu Savkoviću koji je bio veoma uporan i najzaslužniji je za realizaciju”, kazao je predsjednik Katić.
Igalo je dobilo novo mjesto za susrete i okupljanje, kazao je predsjednik Mjesne zajednice, Zoran Savković.
“Od kada je Tamaris srušen ovdje je bio jedan neuređeni skver, koji je sada osvijetljen i uljepšan, i mislim da će privući pažnju turista i građana”, istakao je Savković.
Mjesna zajednica Igalo planira i da na skver doda ploču na kojoj će u znak zahvalnosti biti istaknuta imena donatora, privrednika koji su pomogli realizaciju projekta učešćem u radovima, kupovini materijala ili finansijski.
“Pokušaćemo iduće godine da sredimo i Omladinski park, postavimo nove klupe i kante, u saradnji sa privrednicima. Bez njih, i naravno Opštine, Mjesne zajednice i javnih preduzeća, ništa od ovoga ne bismo mogli da uradimo", naveo je Savković.
Dodao je i da postoji zajednička volja i želja Mjesne zajednice i lokalne uprave da se, u saradnji sa Institutom, nađe rješenje za uređenje prostora ispred solitara prve faze Instituta.
Realizacijom projekta zadovoljan je i jedan od donatora, direktor kompanije “Taksi More”, Dejan Radulović.
“Spremni smo da sve događaje u gradu pomognemo koliko smo u mogućnosti. Ovo je manji projekat, ali mislim da bi svima bilo bolje kada bi se radilo što više novih projekata. Dajemo maksimalnu podršku Opštini i tu smo da pomognemo sve dobre projekte”, poručio je Radulović.

Sat03Projekat uređenja skvera uradila je Agencija za izgradnju i razvoj grada, radove izvela “Tafos gradnja” iz Nikšića, a investitori projekta su Mjesna zajednica Igalo, Opština Herceg Novi i donatori.