grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Herceg Novi na Svjetskoj izložbi „Expo 2020 Dubai“: Poziv preduzetnicima da predstave svoje projekte i proizvode

701 expo 2020 dubai uae

Opština Herceg Novi učestvovaće na Svjetskoj izložbi "Expo 2020 Dubai", koja će biti održana u periodu od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022. godine, pod krovnom temom „Povezivanje umova, stvaranje budućnosti“ i koja obuhvata tri podteme: Mogućnost, Mobilnost i Održivost. Organizator Expo-a najavljuje da će privući preko 25 miliona posjetilaca, uz očekivanje da 20% od ukupnog broja posjetilaca budu direktni predstavnici biznis sektora.

Fokus našeg predstavljanja na najvećoj svjetskoj izložbi biće turizam i investicije. Turistička ponuda našeg grada, zajedno sa ponudom Instituta „Dr. Simo Milošević“, biće prezentovana u toku cijelog trajanja izložbe. “Expo 2020 Dubai” će biti prilika za iniciranje i realizaciju novih projekata i investicionih veza, čime će se ekonomska slika našeg grada dodatno poboljšati.

-Što se tiče investicija i lokalne privrede, ovom prilikom pozivam sve naše preduzetnike, privredna društva ali i sve naše sugrađane koji imaju pripremljene projekte u vidu gotovih biznis planova ili fizibiliti studija, validne planske dokumentacije i rješenih imovinsko-pravnih pitanja, zatim poslovne ideje i namjeru za dalji razvoj i proširenje djelatnosti, da iskoriste mogućnosti da svoje projekte, proizvode i usluge predstave pred 25 miliona posjetilaca. Paviljon Crne Gore će biti na raspolaganju za promociju proizvoda i usluga, poslovne razgovore i sastanke predstavnika Opštine Herceg Novi i privrednika sa fondovima, investitorima i kompanijama iz cijelog svijeta, kazao je savjetnik predsjednika Opštine, Nenad Vitomirović.

Naš grad zaslužuje mjesto među najboljima, te je nužno da se Herceg Novi pravilno integriše u globalnu turističku ponudu u post Kovid-19 periodu, predstavljajući našu kulturu, tradiciju, istoriju, kao i naš ogroman ljudski kapital. Opština Herceg Novi biće snažna podrška lokalnim privrednicima da unaprijede poslovanje i prošire se na nova tržišta, a investitorima da obezbijedi što bolje uslove poslovanja i poveže ih sa lokalnim kompanijama.

Poziv je otvoren do 31.08.2021. godine, a svi zainteresovani mogu se prijaviti na 031 321 052, lokal 245, ili na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .