grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Ministarka Injac i general Đurović u posjeti opštini Herceg Novi: Dogovorena saradnja na realizaciji infrastrukturnih projekata

  • petak, 27 avgust 2021 18:27

00injacigeneralvujoviMinistarka odbrane Crne Gore, prof. dr Olivera Injac i načelnik Generalštaba VCG, brigadni general Milutin Đurović posjetili su danas Herceg Novi, gdje su sa predsjednikom Opštine, Stevanom Katićem razgovarali o više tema, među kojima je istaknuto potpisivanje Sporazuma o tehničko-poslovnoj saradnji, koji će ubuduće biti osnova za zajedničko djelovanje po raznim pitanjima.

Sastanku u Kabinetu predsjednika prethodio je obilazak ministarke Injac i saradnika vojnim objektima u Herceg Novom, u Pristanu i Rakitama, uključujući potkope u kojima su nekad bili smješteni plovni objekti Mornarice.

Dogovorena je realizacija više zajedničkih infrastrukturnih projekata, kao i sklapanje Sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji između Ministarstva odbrane i Opštine Herceg Novi.  

U konstruktivnoj atmosferi razgovarano je i o potrebi izgradnje puta do Obosnika, izradi pristupnog puta civilnim objektima koji se nalaze u neposrednnoj blizini vojnog objekta na Pristanu, kao i o rješavanju pitanja urušenog potkopa u Petrovićima na Luštici.

Sagovornici su konstatovali uspješnu dosadašnju saradnju Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore sa Opštinom Herceg Novi.

Uz predsjednika Katića, sastanku su prisustvovali i predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi, Ivan Otović, menadžer Opštine, Dušan Vukić i direktor Agencije za izgradnju i razvoj grada, Aleksandar Kovačević.