grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Telegram saučešća povodom smrti Velimira Đurđevića, bivšeg predsjednika Opštine Herceg-Novi

  • četvrtak, 09 septembar 2021 14:37

Djurdjevic2021

Povodom smrti bivšeg predsjednika Opštine Herceg-Novi, Velimira Đurđevića, iskreno saučešće njegovoj porodici izrazio je predsjednik Opštine Stevan Katić, u svoje lično i ime lokalne uprave.

“Velimir Đurđević izabran je za predsjednika Opštine 1991. godine i tu funkciju je obavljao do 1993. godine. U vremenima opšte društvene krize on je nastojao da sa pozicije prvog čovjeka grada mirnim putem riješi sporna pitanja, prevaziđe teškoće, garantuje građanima sigurnost života i imovine. 

Herceg-Novi, sa njim na čelu, pokazao je solidarnost i pružio ruku pomoći izbjeglicama, obezbijedivši im smještaj i podršku u školovanju djece.

Đurđević je svojim društveno-političkim djelovanjem ostavio značajan trag u našoj zajednici, i kao odbornik u lokalnom parlamentu, poslanik u vijeću građana SR Jugoslavije i direktor Osnovne škole “Milan Vuković”.

Kolege koji su radili sa Đurđevićem sjećaju ga se kao profesionalca otvorenog za saradnju, znalca odlično upućenog u aktuelne prilike, posvećenog roditelja i pouzdanog prijatelja.

Velimir Đurđević bio je veliki čovjek, kojem će Herceg Novi uvijek biti zahvalan za sve što je učinio za naš grad”, stoji u telegramu predsjednika Katića.

Velimir Đurđević rođen je na Mokrinama 1943. godine. Završio je Višu pedagošku školu u Nikšiću. Izabran je za odbornika Skupštine opštine Herceg Novi na prvim poslijeratnim višestranačkim izborima 9. decembra 1990. godine, a za predsjednika Opštine izabran je na konstitutivnoj sjednici Skupštine održanoj 5. januara 1991. godine. Funkciju predsjednika obavljao je do 04. februara 1993. godine. Bio je direktor Osnovne škole “Milan Vuković” i poslanik u vijeću građana SR Jugoslavije u tri mandata.