Nasl16082021У Херцег Новом синоћ је почео међународни фестивал класичне гитаре “Guitar art summer fest”. Предсједник општине Херцег Нови Стеван Катић на отварању манифестације је казао да ово, 15. издање фестивала, враћа музику и емоције који су нам прошлог љета веома недостајали.

“Поново имамо прилику да у Херцег Новом доживимо звук гитаре на јединственим новским отвореним позорницама и уживамо у дијељењу тих тренутака са другим људима”, казао је он.

Програм Guitar art summer фестивала, додаје, и ове године привлачи пажњу својим квалитетом и разноликошћу. 

“У Херцег Нови нам стижу умјетници свјетског реномеа, од који су неки по први пут пред публиком у Црној Гори. Такође, ова манифестација задржава своју едукативну компоненту, која је њен неизоставан дио од самих почетака”, казао је Катић и додао да је све то годинама уназад препорука Општини да помогне организацију ове смотре гитаре у граду културе.

“Guitar art summer fest” заслужује наше поштовање и подршку, које ће имати и у наредним годинама. Виртуози који на шест жица стварају магију, даће наредних дана нови живот нашим тврђавама и трговима. У срцу града изненадиће вас, завести и очарати музика. У вашим мислима и срцима – гитара и Херцег Нови остаће заувијек повезани”, рекао је Катић.

Замјеница директора италијанског Института за културу у Београду Франћеска Каламароказала је да је срећна што се налази у предивном амбијенту Херцег Новог.

“Радује нас сарадња са Guitar Art summer фестом и надамо се да ће се наставити у будућности. Посебну захвалност дугујем директору фетивала на срдачној добродошлици”, рекла је она.

Љубитељи звука класичне гитаре синоћ су имали прилику да уживају у маестралном наступу квартета “40 fingers”.

“Guitar art summer fest” у Херцег Новом има традицију дугу 14 година. Ова престижна манифестација је у свијету позната по својим изузетним професионалцима који овдје наступају. Веć 14 година “Guitar art summer fest” окупља различите врсте музике. Концертни програм је конципиран тако да свако може да изабере своју омиљену врсту. Овај музички фестивал постао је саставни дио љета у Херцег Новом.