grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Otvorena 22. Hercegnovska likovna scena, u Gradskoj galeriji i onlajn

  • srijeda, 16 decembar 2020 16:41

hlsU Gradskoj galeriji «Josip Bepo Benković» otvorena je 22. Hercegnovska likovna scena.

Kako ističu iz te Javne ustanove, iako su ove godine mnoge aktivnosti izostale ili bitno redukovane, odziv na Hercegnovsku likovnu scenu i ovoga puta je veliki, što potvrđuje da umjetnost uvijek pronađe put.

„Avatar“, „Iz ciklusa vajanje svjetlosti“, „Nemirno more“, „Simfonija“, Školjka sa dva bisera“, naslovi su nekih od 43 izložena rada akademskih slikara i autodidakta. Tehnike zastupljene na ovogodišnjoj Hercegnovskoj likovnoj sceni su od klasične štafelajne, radova olovkom, grafika, kombinovane akrilik do skulptura i instalacija.
Pored različitih likovnih izraza (motivski pejzaži, figuracija), šarenolikost se ogleda i u generacijskoj pripadnosti i bogatom stvaralačkom pregnuću autora, od kojih su neki praktično na početku, do već ostvarenih i poznatih imena u likovnoj umjetnosti Herceg Novog, Crne Gore i šire.
«Prateći trendove, trudimo se da umjetnost osim na tradicionalan način bude dostupna i klikom na link na našem portalu mighn.me, kao i na instagram i facebook profilu», ističu iz Gradske galerije.
Izložbu u postavci kustoskinje Jasmine Žitnik, možete pogledati svakog radnog dana od 8:00 do 13:00 časova i tokom mjeseca januara, uz poštovanje preporučenih epidemioloških mjera.