grbHNnew
Opština Herceg-Novi
Zvanična internet prezentacija

Skrivena strana Duška Trifunovića u monodrami “Ima neka tajna veza”

  • utorak, 11 maj 2021 10:05

nas11052021Iz Sekretarijata za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi obaviještavaju da će monodrama “Ima neka tajna veza”, autorski rad glumca Milana Dimića, u organizaciji JUK Herceg festa, biti odigrana u četvrtak, 13. maja u Dvorani Park u 20 sati.

U 55 minuta Milan Dimić donosi, možda do sada nedokučenu, nekima i skrivenu stranu legende našeg pjesništva – Duška Trifunovića. Snažnim nitima koji spajaju glumu, muziku i poeziju povezuje nas sa emocijama i životom ove legende, te prikazuje tajne veze kojima je sebe pjesnik vezao, kada je birao svoj put.

Predstava je za kratak period odigrana 42 puta, a pogledalo ju je preko 10000 ljudi i Republici Srpskoj i Srbiji. Predstavljena je publici i na sedam međunarodnih festivala i to u Novom Sadu – “Brankovo kolo” (čuveni festival u čast Branka Radičevića), u Banjoj Luci – Teatar fest (festival monodrame), u Zaječaru “Dani Zorana Radmilovića”, u Priboju “Dani Danila Lazovića”, u Mostaru “99 Šantićeve večeri”, u Bugojnu “Fedra” i “Festival malih scena i monodrame” ( 25 godina) u Istočnom Sarajevu.

– Rad na samoj monodrami je trajao 3 mjeseca, pa je ona prožeta stvarnim likovima i događajima iz života pjesnika, te protkana muzikom koja je nastajala na osnovu Trifunovićevih tekstova (“Ima neka tajna veza”, “Glavo luda”, “Zlatna ribica”, “Šta bi dao da si na mom mjestu”) – kazao je Dimić.

U monodrami se pored protagoniste koji vodi priču, pojavljuje još 8 likova kojim glumac suptilno i vješto publici približava Trifunovića kroz najvažnije periode njegovog života, od šaljivih anegdota, pa sve do emotivno teških perioda u pjesnikovom životu.

Prodaja ulaznica po cijeni od 3 eura 13. maja od 9 do 12 i od 18 do 20 sati.

Izvor: Radio Televizija Herceg Novi