grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Почели радови на асфалтирању 300 метара Требесинске улице

00TrebesinskeДионица Требесинске улице на Топлој 3, у дужини од око 300 метара, биће санирана и асфалтирана током наредних неколико дана.

Ради се о руинираном локалном путу на чију су потребу за санацијом мјештани дуго указивали. Подсјетићемо, потпредсједник Општине Милош Коњевић је још раније са мјештанима обишао ову дионицу, док је данашњи почетак радова обишао Савјетник предсједника, Јован Суботић.
Радове на санацији и асфалтирању ове улице и бочних кракова изводи компанија „Фортис монт“, а вриједност радова износи око 28 хиљада еура.
Како је казао Суботић, у реализацију ових радова укључени су и грађани, односно мјештани који живе у непосредној близини. Уз њихову самоорганизацију и допринос радовима, динамика радова ће бити и више него на задовољавајућем нивоу.
02trebesinska2-Ови радови представљају наставак стратешког опредјељења локалне самоуправе да санирамо локалне путеве, како у градском, тако и у приградском и руралном дијелу. Управо на овој дионици је прије неколико мјесеци завршен и канализациони колектор за породице које живе у непосредној близини. То је нешто што сви у 21. вијеку треба да имамо, али на жалост, свједоци смо да у Херцег Новом у појединим насељима то није био случај, казао је Суботић приликом данашњег обиласка терена.  
Он је подсјетио и да је претходних дана завршено бетонирање 450 метара дионице Топла 3-Модра плоча, ускоро слиједе радови на асфалтирању пута 29. децембра, а у недјељу почињу и радови на асфалтирању дионице Његошева-улица Саве Ковачевића, у дужини од нешто преко 700 метара.