grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Почели радови на асфалтирању улице Мића Вавића испод семафора на Топлој

nas22042021Како је из локалне управе најављено још раније, у улици Мића Вавића испод семафора почели су радови на асфалтирању коловоза и паркинга, а током наредних дана отпочеће и радови на адаптацији тротоара у тој улици. Након завршетка радова, паркинг мјеста неће бити под режимом наплате, потврдио је потпредсједник Општине Херцег Нови, Милош Коњевић.

Иако је рок за завршетак радова мјесец, они ће бити готови за седмицу највише. Вриједност ових радова износи 30 хиљада еура, а изводи их компанија „Фидас“. Такође, наредних дана ће отпочети и радови на адаптацији тротоара у улици Мића Вавића, а извешће их компанија „Асфалт-бетон градња“. Вриједност ових радова износи 23 хиљаде еура.

Потпредсједник Коњевић је истакао да је локална управа још раније најавила да ће Топла бити велико градилиште, подсјетивши на већ изведене радове на адаптацији тротоара у једном дијелу насеља, асфалтиран пут око школе, уређење стазе од школе према семафорима, али и на бројне инфраструктурне радове у том насељу.

Он се осврнуо и на завршене радове на реконструкцији топаљског степеништа, код којих се појавио проблем са одливањем атмосферских вода. Тај проблем биће ријешен у наредних 7 дана, потврдио је Коњевић.

-Завршени су радови на бетонирању 450 метара пута који повезује Топлу са Модром плочом, крају се приводе и радови на асфалтирању дионице Требесинске улице и два њена крака на Топлој 3, а прије тога је завршен и канализациони колектор за породице које живе у непосредној близни. Настављамо да улажемо и сређујемо наш град, иако са тешком финансијском ситуацијом, поручио је Коњевић и додао да локална управа има планове како да у наредном периоду са гаражама обезбиједи више паркинг мјеста у једном од највећих насеља Херцег Новог.