Nas31032023

У Омладинском центру јуче је одржана прва радионица новог едукативног циклуса “Лабораторија идеја”, организована у оквиру највећег европског програма подршке друштвеном предузетништву младих – Social Imapct Award (SIA).

Више од 50 ученика херцегновских основних и средње школе учествовало је на радионици, а предавачи су били Јелена Каварић и Данило Поповић из организације SIA.

Млади Херцег-Новог су на овој радионици имали прилику да се упознају са могућим проблемима у реализацији концепта друштвеног предузетништва, анализи тих проблема, али и правилним начинима структурирања идеја и валоризације локалних ресурса.

SIA је највећи међународни пројекат подршке друштвеном предузетништву младих, који се истовремено реализује у Европи, Африци и Азији у 18 земаља. Окупља више од 12 хиљада младих иноватора и будућих предузетника.

Радионица је организована у сарадњи Секретаријата за културу и образовање Општине Херцег-Нови и Центра за омладинску едукацију, а у наредном периоду наши основци и средњошколци могу очекивати још радионица и предавања на којима ће моћи стећи нова знања и усавршити постојеће вјештине.