grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Сарадња Општине, ПВК Јадран, КК Приморје и Факултета за менаџмент Стипендија за осам младих спортиста

Potpisan protokol Fakultet za menadžment 1Осам младих спортиста из Херцег Новог добили су стипендије за студијску годину 2019/20, захваљујући успостављеној сарадњи Општине Херцег Нови, Пливачког ватерполо клуба Јадран и Кошаркашког клуба Приморје 1945 са Факултетом за менаџмент.

adidas superstar damen glitzer silber

Полазећи од заједничког интереса за развој локалне заједнице и научно-истраживачког рада, те у настојању да се прошири и интензивира сарадња у области науке и спорта, потписан је протокол о пословно-техничкој сарадњи, којим је одређено да ће у овој години Општина и Факултет суфинансирати стипендије за три студента који су чланови КК Приморје 1954 и пет студената-играча ПВК Јадран.
Подршку кроз програм стипендирања за ову годину добили су Грковић Марко, Радојковић Милош и Мисинезовић Иван из КК Приморје 1945, као и Обрадовић Димитрије, Мијушковић Петар, Радовић Ђуро, Муришић Лука и Ђуровић Дарко из ПВК Јадран.
„Прошле године смо потписали појединачне уговоре са Приморјем и Јадраном, а ове године смо на иницијативу Општине и са жељом да се та сарадња интензивира, објединили све у један уговор. Potpisan protokol Fakultet za menadžment 2Одлучили смо да са Општином суфинансирамо младе спортисте, као један од начина нашег доприноса и друштвено корисног рада, али и увиђајући потребу да се таленти задрже у граду“, казала је декан Факултета за менаџмент, доц.др Ирена Петрушић, те додала да се нада ширењу сарадње у наредним годинама.
Локална управа овај потез види као још један начин да подржи херцегновске клубове који  имају сениорске селекције и наступају у елитним такмичењима.
„То је један од начина да задржимо у граду играче високог квалитета, младе људе који по завршеној средњој школи желе да се афирмишу у овом граду. Прошле године смо имали пилот пројекат, а сада већ стабилну сарадњу. Ове године имамо осам студената, а надам се да ће их следеће бити још више, и из других клубова“, истакао је општински секретар за друштвене дјелатности и спорт, Дарко Класић.

Директор ПВК Јадран, Милош Мрачевић захвалио се Општини и Факултету што су препознали да је за младе људе који се у Херцег Новом баве спортом веома важно и образовање, те што ће на још један начин помоћи њихов развој.
„Ја се надам да ће наши спортисти, поред врхунских спортских резултата, постићи и јако добре академске резултате, да ће бити за примјер на факултету као што су у спорту, те да ће за собом повести талас младих људи који желе да наставе школовање у свом граду“, казао је Мрачевић.
Potpisan protokol Fakultet za menadžment 3Иницијатива је за кратко вријеме од добре идеје дошла до одличне реализације, јер су све споразумне снаге препознале њен значај и потребу, додао је предсједник КК Приморје 1945, Жељко Рогановић. Како каже, подстицање паралелног спортског и академског развоја младих људи представља примјер добре праксе у нашем граду.
„Ово би могао бити инкубатор новог знања и магнет за друге младе да свој останак у Херцег Новом вежу дјелимично за академски развој кроз Факултет за менаџмент“, казао је Рогановић. Како је додао, они су већ прошле године остварили успјешну сарадњу са Факултетом, на обострани интерес. Захвалио се потписницима протокола и позвао друге привредне субјекте да допринесу надградњи ове идеје и подрже спорт у оквирима својих могућности.