grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Подршка и признања за ватерполисте репрезентације Црне Горе из Херцег Новог

00vaterpoloПредсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић уручио је данас признања и новчане награде, у вриједности од по 300 еура, младим ватерполистима из Херцег Новог који су на недавном Европском првенству до 15 година, одржаном у Бугарској, освојили сребрне медаље.

スニーカーの検索一覧【新着順】

Марко Бошковић, Ђорђе Чворовић, Данило Кривокапић и Лазар Вукићевић понос су, не само клуба и репрезентације, већ и града Херцег Новог и државе, поручио је Катић.
За ватерполисте Јадрана, који су ове године уписали средњу школу, дебитантски наступ на Европском првенству у Бугарској представља значајан и успјешан корак у каријерама које им предстоје.
01water-Ви сте понос Херцег Новог, јер сте направили изненађујући резултат на Европском првенству које је за нама освајањем сребрне медаље, а засигурно и најбољи амбасадори – како вашег града, тако и цијеле државе. Својим залагањем и трудом допринијели сте да се црногорски и херцегновски ватерполо и даље промовише и буде један од најзначајних спортова у Црној Гори, казао је Катић и нагласио да ће Општина Херцег Нови перспективним спортистима пружити подршку у виду стипендија на високошколским установама, по завршетку средње школе.
Подјсетићемо и да је осам младих спортиста из нашег града недавно добило стипендије за студијску годину 2019/20, захваљујући успостављеној сарадњи Општине Херцег Нови, Пливачког ватерполо клуба Јадран и Кошаркашког клуба Приморје 1945 са Факултетом за менаџмент.
Директор ПВК Јадран Милош Мрачевић захвалио се Општини Херцег Нови на комплетној подршци клубу, „јер без те подршке и ови резултати најмлађих селекција не би били могући“.  

02waterКако је Мрачевић нагласио, ради се о великом успјеху, за момке лично, за клуб, али и за град Херцег Нови. Куриозитет је да је ово прво Европско првенство за категорију 15годишњака.
-Узели су медељу и на најљепши начин започели репрезативну каријеру. Сигуран сам да ће ово бити велики подстрек за даљи рад, како у базену, так и за њихов развој ван базена. Првенствено мислим на школске обавезе које им сада слиједе, с обзиром да су сада сви уписали средњу школу, те да их очекује на том плану велика обавеза. Ми као клуб ћемо се потрудити да на најбољи могући начин организујемо и усагласимо њихове школске и спортске обавезе, закључио је Мрачевић.