grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

У Херцег Новом обиљежена Европска недјеља мобилности

ENMB00Европска недјеља мобилности обиљежена је у Херцег Новом, вожњом бицикала и рошула (ролера) суграђана, омладинаца ПВК „Јадран“ и представника локалне самоуправе, од Титове виле до Шквера. Ради се о годишњој кампањи о одрживој урбаној мобилности, која се у Европи обиљежава од 16. септембра.

Почетку ове еко трке присуствовали су и представници локалне самоуправе, савјетница предсједника Општине Тамара Вујовић и секретар за друштвене дјелатности и спорт Дарко Класић, који су учеснике трке потом дочекали на Шкверу, гдје је и настављено дружење.
Вујовић је поручила да Херцег Нови ове године, са још 3000 градова, обиљежава догађај који за циљ има промоцију и подизање свијести о еколошки одрживој мобилности, односно коришћењу алтернативних видова превоза.
-Ово је један мали допринос Европској недјељи мобилности, али и подсјећање да све оно што ради појединац, има ефекта на глобални план. Од онога како ми живимо и понашамо се према животној средини, сјутра ће зависити цијела наша планета, казала је Вујовић и додала да локална самоуправа ради на Стратегији развоја саобраћаја у Херцег Новом, у којој ће посебна пажња бити усмјерена на пјешачке и бициклистичке стазе, уз побољшање протока саобраћаја кроз град.
Према ријечима секретара Класића, Општина Херцег Нови ће настави са подршком овој и сличним акцијама, уз очекивање још више учесника и различитих возила која су еколошки одржива.
Поводом обиљежавања Европске нед?%8еље мобилности, улаз у Авантуристички парк на Врбању биће у недјељу 22. септембра бесплатан за млађе од 18 година, чиме се и Агенција за развој и заштиту Орјена укључује у акцију, коју у Херцег Новом организује Секретаријат за друштвене дјелатности и спорт у сарадњи са локалном управом.