grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Трка ослобођења и спортски дан

NasTrkaDO29102019Поводом Дана ослобођења Херцег Новог, Општина и Секретаријат за друштвене дјелатности и спорт, организовали су другу Трку ослобођења и спортски дан. Ове године је преко три стотине учесника, основаца и средњошколаца. Подршку су пружили и бројни спортски клубови Херцег Новог.

Трка ослобођења је почела код Виле “Галеб” у 13 часова, шеталистем, стазом од 1200m, а завршила код “Титове Виле”, гдје су уручене захвалнице, послужено воће и освјежење, те додијељени поклони свим учесницима.
Након тога тркчи су шетњом кроз парк Института Др Симо Милосевић наставили учешће у програму спортског дана, у Спортском центру “Игало” од 14 часова.

-Трка је у потпуности пренијела дјечије осмјехе и радост на шеталиште, па се моземо похвалити оваквом врстом организације и сматрати је врло успјешном. Уз пригодан програм, музику, балоне и слаткише, чланови репрезентативних новских клубова представили су спортске технике и вјештине учесницима. Говорили су им олимпијац једриличар Миливоје Дукић, спортиста града ватерполиста Ђуро Радовић, објаснивши важност бављења спортом. Затим и чланови Одбојкаског клуба “Албатрос”, Гимнастицког клуба “Adriatic kids”, Боксерског клуба Нови, Јудо клуба “Игало”, "Ju- Jutsu" клуба “Панда”, Тениског клуба Херцег Нови – казао је секретар за друштвене дјелатности и спорт, Дарко Класић.
Он захваљује бројним спонзорима који су обезбиједили поклоне флажице за воду, слаткише, сокове, превоз, те школском Волонтерском ?BAлубу “Тачка ослонца”.