grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Плакета и награда Општине за Немању Микулића, бронзаног на Свјетском карате првенству

NAsMikul011120019Општина Херцег-Нови уприличила је данас пријем за младог новског каратисту Немању Микулића, освајача бронзане медаље на недавно завршеном Свјетском првенству у Чилеу. Предсједник Општине Стеван Катић је Микулићу уручио плакету и новчану награду, као честитку за успјех и знак подршке локалне управе овом перспективном спортисти.

„Резултат који си остварио на Свјетском првенству је за понос не само Херцег-Новог, него и цијеле Црне Горе. Ја ти од срца честитам и надам се да ћеш у наредном периоду наставити предано да радиш, заједно са својим клубом и тренером који улажу велике напоре како би карате спорт у нашем граду и држави подигли на виши ниво. Твој и труд твог комплетног тима допринијели су да дођеш до овог фантастичног резултата, који ће ти сигурно бити одскочна даска. Ја те видим и као новог олимпијског шампиона“, поручио је предсједник Катић.

Mikulic01112019Поручивши да је Немања прави примјер како се посвећеношћу, радом и трудом постиже успјех свјетског ранга, Катић му се захвалио што на најбољи начин заступа свој град, промовише борилачке спортове и представља узор бројним младим спортистима у Херцег Новом.
Немања Микулић се захвалио на подршци свима који су омогућили да оде у Чиле на своје прво Свјетско првенство. Казао је да му је то био велики изазов, а иза успјеха стоји огроман труд и цијело љето напорних тренинга.
?%8?Ово је подстицај који ће ми дати вољу и снагу да наставим даље“, истакао је Микулић. Како је додао, предстоје му важна такмичења - државно првенство за јуниоре, шампионат Балкана и првенство Европе.
Састанку су присуствовали Немањин тренер и отац Слађан Микулић и секретар за друштвене дјелатности и спорт, Дарко Класић.
Немања Микулић, члан Карате клуба „Бијела“ бронзу је освојио у борбама до 57 килограма, као члан репрезентације Црне Горе. Немања је имао шест противника, а у мечу за треће мјесто савладао је Француза Зинедина Таџера. Одлазак Микулића на Свјетско првенство за кадете, јуниоре и млађе сениоре у Чилеу подржала је Општина Херцег Нови, обезбиједивши преко ресорног Секретаријата средства за путне трошкове.