grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Темељи за нове успјехе и будућност ФК Игало: Профа на челу стручног штаба и сарадња са Црвеном Звездом

FKIgalo040220Фудбалски клуб Игало има новог шефа стручног штаба и тренера Миодрага Профу Радановића, чији ће задатак у наредном периоду бити да у сваком смислу унаприједи функционисање клуба, врати Новљане у другу лигу и оснује омладинску школу фудбала, саопштено је данас на конференцији за новинаре.

Долазак Радановића представља нову страницу за Фудбалски клуб Игало, потез који ће донијети важне и неопходне промјене, а предузела га је Општина Херцег Нови као већински власник клуба.
Тим поводом, потпредсједник Општине Милош Коњевић казао је да се ради о стручњаку којег познаваоцима фудбала није потребно додатно представљати и чији надимак довољно говори. Он је истакао да ће Игало са Радановићем бити ојачано и усмјерено на нове успјехе.
Захваљујући се на повјерењу, Радановић је рекао да је 1964. године из Херцег Новог отишао у Београд због фудбала, а сада га је та страст вратила у наш град. Сматра да ће му ово бити најтежи задатак до сада јер ради у свом граду, али каже да је важно бити усмјерен на будућност. Циљеви су му помак Игала, повратак у лигу, као и усмјеравање младих талената које Херцег Нови има.
„На основу онога што сам постигао до сада, вјерујем да имам на основу чега да се надам да ћу и овдје направити резултат“, поручио је чувени Профа, чија каријера траје већ више од три деценије.
Секретар за друштвене дјелатности и спорт Дарко Класић казао је да је Игало од 2015. године има?%Bо одличне резултате, али и периоде када није оправдало очекивања града и навијача. Сматра да ће овим потезом у клубу бити побољшан начин рада, унапријеђена координација између тимова и успостављена дисциплина. Он је поручио да ће локална управа бити подршка позитивним промјенама у Игалу, а да се од свих играча и цијеле управе очекују рад и резултати.
Ускоро званична сарадња са Црвеном Звездом
Фудбалски клуб Игало ће у наредних мјесец дана потписати споразум са Фудбалским клубом Црвена Звезда, тачније предсједником Звезданом Терзићем. Ово значи да ће Игало имати подршку фудбалског великана наших простора, најавио је потпредсједник Коњевић.
Он је истакао да ће будућност Игала обиљежити долазак Радановића, сарадња са Звездом и изградња новог стадиона, што је пројекат за нове генерације.
Како је рекао, урађено је и јавности представљено идејно рјешење Фудбалског центра у Игалу, а сада је у току прибављање потребне документације. Напоменуо је да је Општина за овај пројекат добила подршку Фудбалског савеза Црне Горе.
„Мислим да би до краја ове године могло да буде завршено све што се тиче папира и да пројекат крене у реализацију“, најавио је Коњевић.