grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

У Спортском центру Игало завршени радови на замјени паркета: Вриједна инвестиција у окосницу развоја спортског туризма

  • уторак, 29 септембар 2020 10:35

00scigaloУ Спортском центру Игало синоћ је свечано обиљежен завршетак радова на замјени подлоге, па сада дворана са новим паркетом плијени квалитетом и површином парира највећим дворанама у региону.

Реконструисану спортску салу је отворио предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић, у пратњи бројних представника градских предузећа и установа, спортских колектива и корисника услуга Спортког центра Игало. Обиљежавању завршетка радова на постављању новог паркета присуствовао је и конзул Републике Србије у Црној Гори, Зоран Дојчиновић.
Укупна површина борилишта са савременом паркетном подлогом сада износи чак 1.600 квадратних метара. Изведени радови подразумијевали су санацију подне бетонске плоче са вишеслојном хидроизолацијом и уградњу квалитетног спортског паркета на еластичној подконструкцији. Исти тип паркета, који у свему одговара правилима Међународне кошаркашке федерације, у широј регији је уграђен само у београдској дворани Пионир.
Према ријечима предсједника Катића, ријеч је о инвестицији на коју се дуго чекало и којом ће коначно бити рјешен вишегодишњи проблем Спортског центра.
-Упркос кризи изазваној пандемијом вируса Цовид-19, били смо одлучни да пројекат реализујемо у овој години, јер сматрамо да наши талентовани спортисти и млади људи у Херцег Новом заслужују квалитетну спортску дворану, поручио је Катић.
Он се осврн?83о и на претходни период и нагласио да локална управа види Спортски центар Игало као окосницу развоја спортског туризма у нашем граду.
-Полазећи од тога, током претходне три године значајно смо улагали у унапријеђење рада и побољшање квалитета услуга овог центра, чему сте и сами свједоци. Свјесни да је инфраструктура неопходна за развој спорта и спортског туризма у Херцег Новом, уступили смо хотел и ресторан на управљање Спортском центру. На тај начин смо овим објектима, који нису били у функцији прије нешто више од три године када је актуелна управа преузела вођење града, дали нову вриједност и проширили понуду комплекса, казао је Катић.
Овом инвестицијом се отворају могућности за организацију великих спортских догађаја, те представљају најбољу препоруку спортским савезима и клубовима из земље, региона и свијета да управо наш град одаберу за своје припреме, кампове и турнире.

-Наша је мисија да Спортски центар Игало буде препознат далеко изван граница наше земље као омиљено одредиште спортиста и спортских радника, мјесто сучељавања и окупљања највећих асова и домаћин догађаја који ће доводити свијет у Херцег Нови, закључио је први човјек Општине Херцег Нови.
Како је казао директор СЦ Игало Радован Ралевић, локална управа је на челу са предсједником Катићем препознала важност и значај ове инвестиције за спорт у нашем граду, прихвативши да се реализација пројекта у овим тешким временима одвија несметано и уз пуну подршку.
-Велику захвалност дугујемо свим локалним предузећима који су несебично помогли у реализацији и свим радовима, те фантастичном колективу Спортског центра Игало на огромном труду и раду од почетка до краја изградње. Захваљујем се свим клубовима и спортским пријатељима и желим им да са овога паркета изњедре велики број спортиста и спортисткиња које ће једнога дана бити препознати као амбасадори спорта у Херцег Новом, поручио је Ралевић током церемоније.
Важно је истаћи да су припремне радове, скидање старог спортског пода, рушење и одвоз материјала и детаљно чишћење подне бетонске плоче, извршили запослени у спортским објектима Спортског центра Игало, чиме је направљена значајна уштеда. У томе су имали помоћ механизације градских предузећа ”Комунално стамбено” и ”Чистоћа”.
Такође вриједи напоменути да је приликом монтаже паркета вођено рачуна о просјечној годишњој влажности ваздуха на локалитету Баре Игало, како би биле избјегнуте потенцијалне деформације паркета.
Реконструкцију спортског пода вриједну готово 195 хиљада финансирала је Општина Херцег Нови. Носилац посла био је Спортски центар Игало, а извођач радова компанија „Томаш група“ која је као прворангирани понуђач изабрана на тендеру.