grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Обиљежено 75 година рада КК Приморје: Значајан јубилеј за клуб и новску кошарку

Foto Jefto Bjelica3Новски Кошаркашки клуб Приморје данас је обиљежио 75 година континуираног рада програмом у Спортском центру Игало, у складу са актуелним епидемиолошким мјерама.

Тим поводом је у име Клуба и Општине Херцег Нови засађено стабло маслине у Парку херцегновских олимпијаца, као симбол живота и дуговјечности, а у част свих који су дали допринос постојању и развоју Приморја током протеклих деценија.
КК Приморје су посјетили предсједник Општине Стеван Катић, потпредсједница Весна Самарџић и секретар за друштвене дјелатности и спорт Дарко Класић. Они су на састанку са предсједником клуба Жељком Рогановићем и спортским директором Гораном Јеретином разговарали о актуелној ситуацији и амбицијама Приморја у наредном периоду.
Foto Jefto BjelicaПредсједник Катић је истакао да је 75 година Приморја значајан јубилеј за клуб и град, те изразио задовољство што је овај датум обиљежен упркос епидемиолошкој ситуацији.
 „Желим Приморју да у наредном периоду наставу истим корацима којима је газио све ово вријеме, посебно задњих неколико година. Очекујем да ће Херцег Нови у наредном периоду  имати клуб који ће бити значајан, не само у нашим црногорским приликама, већ и регионално, чему ће сигурно и Општина Херцег Нови дати значајан допринос“ , казао је Катић.
Како је додао, маслина засађена у парку Спортског центра представља симбол наклоности локалне управе према Кошаркашком клубу Приморје.
„Мислим да је 75 година Приморја и организоване кошарке у Новом ствар вриједна пажње. Као симболичан допринос јачању клуба, ми смо се, у складу са нашим жуто-плавим бојама које творе зелену, одлучили да засадимо маслину која симболише дуговјечност, живот и развој. Надамо се још бољим временима у којима ћемо у кошаркашком и такмичарском смислу играти све већу и значајнију улогу“, поручио је предсједник клуба, Жељко Рогановић.
Он је изразио жаљење што због је због актуелне ситуације овај јубилеј морао бити скромно обиљежен, јер су позив и ријечи захвалности завриједили многи Новљани, као и сарадници из других средина, који су својим трудом, радом и залагањем допринијели да Приморје живи 75 година.
Foto Jefto Bjelica2У знак захвалности на подршци Општине током свих протеклих година, тренер Рајко Кривокапић и капитен Слободан Миљанић уручили су предсједнику Катићу лопту са потписима играча.
Поводом јубилеја један зид дворане Спортског центра Игало посвећен је успјесима Кошаркашког клуба Приморје, на њему су истакнуте фотографије догађаја из богате клупске историје и урамљени дресови.
Данашње окупљање представници Општине и КК Приморје искористили су и да положе цвијеће у част недавног преминулог великана новског ватерпола Дејана Дабовића, код њему посвећеног кутка у Парку херцегновских олимпијаца.

Аутор фотографија: Јефто Бјелица