grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

На терену комисија за додјелу назива насеља, улица и тргова: За лакше сналажење у новским улицама

Nas18062020Свака улица у Херцег Новом која је обухваћена општинском Одлуком о додјели назива насеља, улица и тргова у наредном периоду ће добити таблу са називом, а свака кућа у њима редни број.

Са овим циљем оформљена је комисија која већ ради на терену, а Општина ће грађанима обезбиједити и поставити плочице са бројевима на улазима у стамбене објекте.

Питање именовања и нумерације многих улица годинама уназад није било адекватно уређено, па ће сада многи објекти по први пут добити адекватну адресу, односно назив улице са кућним бројем. Овим ће бити значајно олакшано свакодневно сналажење грађана и оних који посјећују Херцег Нови, као и унапријеђена комуникација са јавним и приватним службама, хитне помоћи, ватрогасаца, полиције, поште или курирских служби.

Комисија оформљена за ту потребу сада обилази насеља како би сваки објекат био нумерисан, те молимо грађане да им у случају потребе изађу у сусрет и олакшају сналажење на терену.

Одлука о одређивању назива насеља, улица и тргова на територији Општине Херцег Нови усвојена је на сједници Скупштине општине Херцег Нови одржаној у фебруару ове године. Њоме су одређена насеља на подручју општине, као и имена улица, тргова, степеништа и засеока који им припадају.