grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Општинске дипломе и награде за најуспјешније новске ученике: Нека знање као свијетлост освијетли њихов пут кроз живот!

NAsLUCE2019Општина Херцег-Нови наградила је данас 59 носилаца дипломе „Луча“ основних и средње мјешовите школе, као и ђаке које који су освојили награде, укупно 31, на државним и међународним такмичењима и Олимпијади знања.

Наши млади суграђани показали су током претходне године изузетну пожртвованост и жељу за стицањем знања, а на државним и међународним такмичењима показали су се у најбољем свијетлу, чинећи поноснима не само школе које су похађали, своје родитеље и професоре, већ и град Херцег-Нови. Перспективној омладини се овом приликом обратио предсједник Општине Стеван Катић.
-Данашња пригода симбол је подршке коју имате од свог родног града. Та подршка огледа се у учешћу Општине у различитим иницијативама васпитно-образовних установа, које за циљ имају унапређење услова за рад, одласке ученика на такмичења, запошљавање младих и боље информисање о значајним темама, казао је Катић.

Он је подсјетио да је наш град по први пут добио Стратегију за младе и Акциони план за младе, који представљају оквир за реализацију бројних пројеката, у сарадњи са школама, факултетима, невладиним организацијама и удружењима.
-Конкретне активности које спроводимо јасна су потвда одлучности локалне управе да Херцег-Нови буде град који брине о младима, вриједнује њихове успјехе и отвара им нове могућности. Знање је свјетло које освјетљава наш пут кроз живот, казао је научник и проналазач Михајло Пупин. Сигуран да ће ваш пут бити свијетао, јасан и успјешан и да ћете обасјати сваку стазу којом одаберете да кренете, поручио је предсједник Катић “лучама” и освајачима награда на државним и међународним такмичењиима, пожељевши им срећу у даљем образовању.
Секретарка за културу и образовање  Општине Херцег Нови Ана Замбелић Пиштало је истакла задовољство оствареним  резултатима новских ученика, честитала им и потврдила да ће град и у наредном периоду подржати ученике и образовне установе у стварању оптималних услова за интелектуални и културни развој омладине Херцег Новог. Како је додала, нада се  да ће  регистар талентованих ученика помоћи да  правовремено добијемо увид коме од младих суграђана и на који начин град може помоћи у даљем усавршавању и његовању знања, вјештина и талената.

Списак свих добитника општинских диплома и пригодних награда за школску 2018-2019. годину можете погледати и преузети овдје.

HFestlogo

logonew1Bib

Galerija-Josip-Bepo-Benkovic-logo