grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Уручене општинске дипломе за 80 најуспјешнијих ученика: Херцег Нови слави знање и младост

Luce2020Осамдесет ученика из Херцег Новог је у протеклој школској години постигло одличне резултате и у свој град донијело бројне награде. У част ”луча” из основних и средње школе, као и награђених на државним и међународним такмичењима знања, данас је уприличена свечаност у Дворани Парк, на којој им је предсједник Скупштине општине Херцег Нови, Никола Самарџић уручио општинске дипломе и пригодне поклоне.

Дипломе је завриједило 53 ”лучоноша”: 23 из Средње мјешовите школе „Иван Горан Ковачић“ – шест за одличан успјех из свих наставних предмета и 17 за општи одличан успјех, 13 из Основне школе ”Дашо Павичић”, пет из Основне школе ”Милан Вуковић”, троје из Основне школе ”Илија Кишић”, осам из Основне школе ”Орјенски батаљон” и једна ученица Основне школе ”Бранко Бринић” из Радовића.

За успјехе на државним и међународним такмичењима дипломе је добило 27 ученица и ученика, троје из основних школа и 24 из средње.

Додјели коју је организовао Секретаријат за културу и образовање присуствовали су директори школа, професори, наставници, родитељи, школски другови, који су испунили фоаје Дворане Парк и упутили аплауз подршке и честитке свакоме од награђених ученика.

“Додјела општинских диплома представља симболичан моменат, којим наш град прославља успјех, знање и труд младих Новљанки и Новљана”, истакао је предсједник Скупштине и честитао најуспјешнијим ученицима основних и средње школе и добитницима награда на бројним такмичењима.

Самарџић је истакао да је током протекле три године Општина Херцег Нови кроз усвајање стратешких докуменат, различите пројекте и организацију бројних активности учинила велики искорак када је у питању подршка раду васпитно-образовних установа на територији нашег града и бављење омладинском политиком.

“Драге младе Новљанке и Новљани, ово је битно да запамтите – желимо да будете наши партнери. Ваше мишљење и ангажовање су нам важни, јер вјерујемо да управо ви најбоље знате како треба да изгледа град који ће одговарати свим вашим потребама и амбицијама. Зато вас позивам да будете гласнији у истицању својих статова и активнији у заједници, како бисмо сви заједно учинили Херцег Нови градом по мјери младих”, поручио је Самарџић.

Додао је да ће локална управа наставити да подржава образовање младих Новљанки и Новљана и подстиче њихов развој у областима за које су талентовани.

”Ваш Херцег Нови је поносан на вас. Увијек ћемо бити ту да вас подржимо и да заједно славимо све будуће успјехе”, закључио је Самарџић.

Списак свих добитника општинских диплома и пригодних награда за школску 2019-2020. годину можете погледати и преузети овдје.

HFestlogo

logonew1Bib

Galerija-Josip-Bepo-Benkovic-logo