grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

50. Празник мимозе памтиће град, Црна Гора и регион

praznikmimoze2019Отварање 50. Празника мимозе и концерт Здравка Чолића биће одржан на платоу испред хотела Игало, као што је и раније најављено, потврђено је на данашњој прес конференцији уприличеној поводом почетка Празника.

-За одржавање концерта немамо алтернативе, дефинитивна локација је Игало. Надамо се да ће временске прилике бити на нашој страни. Имали смо као могућност Спортски центар, али због техничких и безбједносних разлога није изводљиво примити у том објекту велики број људи, а знате да је велико интересовање, казао је потпредсједник Општине Херцег Нови Милош Коњевић.
Он је на конференцији истакао да је Караван Празника мимозе био веома успјешан и да су задовољни постигнутим.
-Најављено је да ће доста гостију стићи на Празник мимозе из градова у којима смо били. Ово је била прилика да послије дуго времена обновимо пријатељске и побратимске односе са представницима градова. Обишли смо 17 градова од 10. јануара, свуда смо дочекани домаћински и мислим да је ово био пун погодак, казао је Коњевић.
Члан Дирекције Празника мимозе Зоран Живковић истакао је да су сви програми потврђени.
-Трудили смо се да ове године, с обзиром на јубилеј, селектујемо најквалитетније програме. На турнеји  смо видјели колико је велико интересовање људи из цијелог региона, а од колега из Туристичке организације знамо да је велики број смјештајних капацитета резервисан, тако да ће ово бити јубилеј који ће памтити и град и Црна Гора и регион, казао је Живковић и подсјетио на први културни програм вечерас у 19 сати када ће у градској галерији бити отворен 52. Херцегновски зимски салон.
Директорица ЈУК Херцег фест Гордана Поробић Крцуновић казала је да ће током 50 дана празника бити приређено преко 60 програма и да је организација била веома захтјевна.
-Заједно са локалном самоуправом, Дирекцијом Празника мимозе, Туристичком организацијом и многобројним сарадницима уложили смо велики труд, рад, љубав и ентузијазам, добру вољу, радно и слободно вријеме, да би успјешно организовали 50. јубиларни Празник мимозе. Програм заиста представаља естетичко богаство. Трудили смо се да задовољимо све укусе и сва чула, казала је Поробић Крцуновић.
У креирању концепта Празника, како је истакла Поробић Крцуновић, придржавали су се концепта утемељивача празника који је дефинисан већ седамдесетих година и нагласила да сваки програм има своју публику.
-Тада је јасно дефинисан циљ и смисао организовања Празника мимозе, а то је промоција културно историјских вриједности и туристичке понуде. Не заборавимо да је Херцег Нови културна дестинација и да је Празник мимозе идеална прилика да промовишемо културну понуду нашег град и да у наш програм буду укључени и културно-умјетнички садржаји, казала је директорица Херцег феста.
Секретар за друштвене дјелатности и спорт Дарко Класић говорио је о богатом спортском програму који је већ данас почео у Баошићима XX Куп-ом мимозе у спортском риболову на којем учествује 14 екипа.
Како би што боље промовисали Празник и град, Туристичка организација је посветила пажњу разним видовима маркетинга и рекао да су хотели и приватни смјештаји углавном резервисани, казао је директор Павле Обрадовић.
-Ту је био дигитални маркетинг путем интернета, закупили смо билборде. Више смо се усмјерили на регион јер је Празник мимозе фокусиран на госте нашег говорног подручја. Мислим да ће промоција имати ефекта и очекујемо добру посјету. Надам се да ће бити ефекта и што се тиче пријаве боравка и позивам издаваоце смјештаја да пријаве госте.

Visitors Counter

30749
TodayToday42
YesterdayYesterday389
This_WeekThis_Week2045
This_MonthThis_Month8545
All_DaysAll_Days30749
Highest 09-16-2020 : 490