grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Наставак добре праксе обиласка мјесних заједница

00lokacijaПотпредсједник Општине Херцег Нови Милош Коњевић и сарадници посјетили су данас Кумбор, Ђеновиће и Бијелу, гдје су са члановима мјесних заједница обишли више локација на којима ће у наредном периоду бити изведени радови поправке, изградње и побољшања постојеће инфраструктуре.

У Кумбору ће у наредном периоду бити изведени радови на уређењу парка који се налази у близини просторија Мјесне заједнице. Радови ће обухватити послове освијетљења, постављања подлоге од тартана и поправке мобилијара. Такође, на спортском терену који се налази иза објекта подручног одјељења ОШ „Илија Кишић“, канал за одвод површинских вода ће бити прочишћен, биће постављени нови кошеви, а предстоји и рад на изградњи потпорног зида који ће заштитити терен од плављења и урушавања земљишта.
Радници „Комунално стамбеног“ и „Водовода и канализације“ ће очистити и уредити канал који се налази у близини Портоновог, а на чије зачепљење су указали мјештани.
Потпредсједник Коњевић је у разговору са мјештанима поручио да ће локална управа подржати наставак радова на изградњи капеле, за коју је већ обезбиједила средства у висини од 45 хиљада еура.
Начелница Службе комуналне полиције и инспекцијског надзора Марија Андрић и директорица Комунално стамбеног предузећа Јасмина Коњевић обишле су са потпредсједником Општине Херцег Нови и мјештанима трасу пута уз камп Виногради у Ђеновићима, од обале према магистрали. Како се могло видјети на терену, на већ постојећим дрвеним стубовима нема расвјете, на шта су се пожалили и мјештани. Како расвјету није могуће поставити са већ постојећим оптерећењем, тим поводом ће Служба комуналне полиције и инспекцијског надзора наложити компанијама Електропривреда и Мтел да уреде стање које је данас затечено на терену.
Потпредсједник Коњевић је у Бијелој разговарао и са предсједником те МЗ Војиславом Илићем. Као један од најбитнијих пројеката у овом мјесту издвојена је изградња надвожњака на магистрали, који би ђацима, мјештанима и гостима омогућио лакше кретање преко раскрснице. Како је речено, ово је вишедеценијска тежња Бијељана. Са Министарством саобраћаја су већ обављени разговори, а Агенција за изградњу ће у наредном периоду урадити пројекат новог надвожњака.
Потпредсједник Коњевић је данашњу посјету искористио и да се члановима мјесних заједница на ривијери захвали што су дали и дају свој пуни допринос организацији 50. Празника мимозе.

Visitors Counter

30756
TodayToday49
YesterdayYesterday389
This_WeekThis_Week2052
This_MonthThis_Month8552
All_DaysAll_Days30756
Highest 09-16-2020 : 490