grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Величанствен концерт Здравка Чолића у Херцег-Новом окупио 15 хиљада људи

  • понедјељак, 11 фебруар 2019 11:57

NasCola2019Концерт Здравка Чолића био је мотив за долазак у Херцег-Нови и на Празник мимозе бројним посјетиоцима из региона, а организатори процјењују да је на платоу хотела „Игало“ више од 15 хиљада људи пјевало познате хитове.

„Свака част граду, градоначелнику и Туристичкој организацији, који организују овако дуг Празник. Нешто што траје 50 година, мора бити квалитетно“, казао је Здравко Чолић.
Задовољан атмосфером на концерту, он је истакао да је организација добра и да традиција Празника мимозе потврђује успјех. Рекао је да му је част што је његовим концертом било планирано отварање 50. Празника мимозе, честитао јубилеј новском фестивалу и пожелио да се слави још много година.
 „Част ми је што сам позван да пјевам на 50. Празник мимозе. Претходне седмице је падала киша, која нам је покварила догађај, тако да је боље што смо одложили, вечерас је било лијепо вријеме“, навео је Чолић.
Он је казао да припада Херцег Новом, за који везује своје прве професионалне кораке.
„Овдје сам направио неке своје прве кораке. Први хонорар сам зарадио у Бијелој, на једном малом фестивалу, кад сам био гимназијалац. Везан сам за овај крај и увијек носим лијепе успомене“, рекао је Чолић.
Потпредсједник Општине Херцег Нови, Милош Коњевић, саопштио је да је у одличној атмосфери уживало око 15 хиљада људи.    
„По нашој процјени окупило се око 15 хиљада људи, Новљана и туриста који су дошли у наш град. Пролази прва седмица празника и могу да кажем да смо задовољни", казао је Коњевић.

Како додаје, након озбиљне припреме и организовања Празника мимозе, прва седмица је протекла у пуном сјају, чиме се испуњава циљ манифестације која траје пет деценија, да оживи Херцег Нови и пружи интересантну понуду и ван љетње сезоне.
Директорица Јавне установе културе „Херцег Фест“, Гордана Поробић Крцуновић, истакла је да је концерт Здравка Чолића и Празник мимозе привукао пажњу посјетилаца из цијелог региона.
„Вечерас је публика разноврсна, посјетиоци долазе из цијелог региона, из Хрватске, Босне и Херцеговине, Македоније, Словеније. Што се тиче организације, ми смо дали све од себе, на високом је нивоу и трудићемо се да на тај начин и затворимо Празник мимозе“, рекла је  Поробић Крцуновић.
Она је поручила да посјетиоце очекује интересантан програм током Празника мимозе, најављујући бокешку фешту која ће трајати четири дана, Дане Италије у Херцег Новом, међународну смотру оркестара и мажореткиња, културне, спортске и програме за дјецу.
Увод у концерт Здравка Чолића била је карневалске поворка мажоретки, Градске музике Херцег Нови, Мјесне музике Ђеновић, тромбоњера и машкара од Трга Николе Ђурковића до Игала.
Чолића је најавио велики ватромет, а између два дијела Чолићевог наступа публику су забављали Драгољуб Ђуричић и Балканска лавина.
Дуричић је публици поручио да је поносан што је из Херцег Новог и што "Празник мимозе броји његове године на сцени".
Публика која је испунила плато хотела "Игало", Омладински парк и Шеталиште Пет Даница, енергично је испратила хитове, од оних старијих до пјесама са последњег албума.
Зиско Влушевић из Сарајева навео је да је допутовао из Босне и Херцеговине због концерта Здравка Чолића.
„То је највећи пјевач на нашим просторима, на Балкану. Иначе ми се допада Херцег Нови и Игало, био сам овог љета и поново ћу доћи. Био сам на карневалу у Баошићима и било је фино“, рекао је Влушевић.
Владимир Ратковић из Херцег Новог сматра да ће овогодишњи Празник мимозе бити један од најбоље организованих до сада.
„Град ће ово сигурно да памти, јер Здравко Чолић није било ко. Ово је пун погодак што су довели њега за овај Празник мимозе“, рекао је Ратковић.
Снежана Борав из Беча казала је да је организација Празника мимозе веома добра, а атмосфера на концерту лијепа.
„Мислим да ће овај концерт учинити много за град. Примјећујем да има пуно људи, туриста, људи се друже“, рекла је Борав.
Ала Дуброскаја допутовала је из Русије, због Празника мимозе и концерта Здравка Чолића, чије пјесме, како је казала, много воли да слуша.