grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Наставак сарадње Општине и грађана: У току асфалтирање локалног пута у Зеленици, кроз Кутско поље

NasZelenika15022019Асфалтирање дијела локалног пута кроз Кутско поље у Зеленици је при крају. Јуче је почело, а до краја дана ће бити завршено асфалтирање дионице дуге 300 метара, до пумпне станице Опачица. Радови се изводе у сарадњи Општине и грађана, а на иницијативу мјештана Зеленике.

Радове је данас обишао потпредсједник Милош Коњевић са сарадницима и разговарао са мјештанима о овом и другим задацима које је потребно завршити ради унапређења услова живота грађана у овом дијелу Херцег Новог.
„Мислим да је ово најбољи начин, да локална управа заједно са грађанима ради на побољшању инфраструктуре у Херцег Новом“, казао је Коњевић захваљујући се мјештанима који су покренули иницијативу за уређење пута према Кутима.
Он је објаснио да је ово прва фаза уређења пута кроз Кутско поље, која ће подразумијевати и поправљање оштећења на путу, на која су мјештани указали.

План је да се настави се санацијом локалне саобраћајнице, али након што у труп пута буду постављене канализационе цијеви. Коњевић је, како каже, разговарао са директорицом „Водовода и канализације“, јер је важно да се крене у спајање остатка насеља на канализациони систем, тачније дијела иза пумпе и једног потеза који треба да се споји на главни колектор на магистрали. Увјерен је да ће се у посао кренути током ове године.
Коњевић је подсјетио да је раније у асфалтирана и Лозничка улица у Зеленици, такође у сарадњи Општине и мјештана.  
Додао је да су, поред ових, актуелна питања уређења путева на Топлој III и Подима, чиме се настављају напори локалне управе да побољша локалну путну инфраструктуру. Мјештани увијек изађу у сусрет и скупе дио средстава, а Општина дода потребан износ, што се до сада показало као одличан модел сарадње који ћамо користити и убудуће, закључио је Коњевић.