grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Будућност пливања у Херцег Новом окупио Монтенегро мимоза куп

  • понедјељак, 18 фебруар 2019 13:01

NAsSKAT18022019Међународни Монтенегро мимоза куп, који се организује 24. пут, и уједно 15. отворено првенство Црне Горе у пливању окупили су овог викенда у Херцег Новом око 400 пливача и пливачица из земље, региона и Европе.

„Још једном се потврђује да је спорт најбољи промотер Херцег Новог, а учешће у организовању великих такмичења какво је ово од изузетне важности за развој спорта и талентоване младе људе“, казао је предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић отварајући такмичење које је дио спортског програма 50. Празника мимозе.
 „Будућност пливања овог дијела Европе окупља се у Херцег Новом током Празника мимозе. На тај начин, заједно, спортска и фестивалска традиција доприносе развоју пливања и промоцији нашег града, због чега никада не изостаје подршка Општине Херцег Нови“, поручио је Катић током церемоније на базену Института Игало.

Пливачки митинг је посебно значајан дио спортског програма Празника мимозе, као догађај који окупља младе спортисте и налази се у календару ЛЕН-а. Ово такмичење у град доводи велики број гостију, те тако доприноси попуњености хотела и промоцији Херцег Новог, додао је Катић.
Он се посебно захвалио оснивачу такмичења, заслужном спортском раднику, носиоцу великог броја спортских признања, легенди херцегновског и црногорског пливања, Новљанину Ивану Зуберу.
 „За мене је ово светиња, на начин што овако доприносим. Ја волим да производим, ја ћу последње моје снаге да дам у производњи нечега што ја замишљам да је добро“, поручио је Иван Зубер.
Како каже, сваке године настоји да турнир буде што квалитетнији, боље организован него претходни. То је тежак задатак, али и ове године је са сарадницима успио да у  Херцег Новом окупи око 400 такмичара.
Зубер је након церемоније отварања уручио плакете у знак захвалности предсједнику Општине Херцег Нови Стевану Катићу, секретару за друштвене дјелатности и спорт Дарку Класићу и директору ПВК Јадран Милошу Мрачевићу.
Митинг је почео јуче састанком делегата, а данас и сјутра снаге одмјеравају пливачи и пливачице из 36 екипа из Црне Горе, Србије, Хрватске, Словеније, Босне и Херцеговине, Македоније, Косова, Италије, Русије и Мађарске.

Visitors Counter

43840
TodayToday189
YesterdayYesterday352
This_WeekThis_Week177
This_MonthThis_Month10557
All_DaysAll_Days43840
Highest 09-16-2020 : 490