grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Омишаљ и Херцег Нови повезују Њивице

NjivicegostiizOmisljaПротеклог викенда у Херцег Новом је боравила делегација Општине Омишаљ са острва Крк, на челу са начелницом Мирелом Ахметовић.

Два града повезала је чињеница да оба имају мјесто Њивице и његују традицију машкарања, а сада је успостављена и сарадња карневалских група.
Наиме, на међународног карневалској поворци 50. Празника мимозе гости из Омишља су се на позив новске НВО „Машкаре“ представили са двије карневалске групе „Омишјански бабани“ и „Бабани“, које су дефиловале Херцег Новим и наступиле пред бројним окупљенима.
Grupa iz OmisljaОсим тога, представници овог хрватског града присуствовали су пријему у Општини, на којем су им се предсједник Катић и потпредсједник Коњевић захвалили на доласку и у то име уручили медаље 50. Празника мимозе. Боравак у нашем граду пријатељи из Омишља искористили су и да посјете Њивице, гдје су их угостили мјештани, породица Гавриловић.
Током разговора представника два града договорен је наставак сарадње, која ће бити заснована на међусобној туристичкој промоцији и јачању локалних карневалских група.