grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Едукативни час за основце у Ватрогасном дому

NAsVatrMV08052019Ученици два одјељења трећих разреда ОШ „Милан Вуковић“ посјетили су јутрос Ватрогасни дом у Мељинама, гдје су учествовали у едукативном часу који су им приредили Служба заштите и спасавања Општине Херцег Нови и Директорат за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Црне Горе.

Малишани одјељења III3 и III2, предвођени наставницима Славицом Караџић и Вањом Кривокапић, показали су велику заинтересованост, не само за механизацију којом Служба заштите и спасавања располаже, опрему и техничке карактеристике, већ и за искуства ватрогасаца, од оних лакших до оних који тај позив чине „тежим“ и племенитијим од многих других послова.
Основци су се интересовали и за функционисање и повезаност ватрогасне службе, хитне помоћи и полиције, како током редовних активности на заштити живота и материјалних добара, тако и током ванредних ситуација када је степен спремности свих служби подигнут на виши ниво.

Након уводних излагања, на питања младих ђака одговарали су командир Ватрогасне јединице Видак Вуковић и начелница Подручне јединице за ванредне ситуације у Херцег Новом, Лидија Петроне. Ватрогасни дом је данас посјетило 48 ђака из два одјељења, а током наредних дана ће бити организована нова појета друга два одјељења трећих разреда ОШ „Милан Вуковић“.

Visitors Counter

5075
TodayToday37
YesterdayYesterday323
This_WeekThis_Week1349
This_MonthThis_Month4203
All_DaysAll_Days5075
Highest 08-03-2020 : 369