grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Обиљежен Међународни дан особа са инвалидитетом - Самарџић: Изградња Дневног центра у Суторини почетком наредне године

  • понедјељак, 03 децембар 2018 16:12

NAs031202018У просторијама Дневног центра за дјецу са сметњама и тешкоћама у развоју јутрос је обиљежен Међународни дан особа са инвалидитетом.

Ту установу је данас посјетила секретарка за локалну самоуправу Весна Самарџић са сарадницима, која је поручила да Општина у континуитету настоји да помогне рјешавање проблема који тиште особе са инвалидитетом, а самим тим и њихове родитеље.
Како је Самарџић казала, Дневни центар за дјецу са сметњама и тешкоћама у развоју се налази под ингеренцијом Општине Херцег Нови и он је установа за понос када је у питању брига о овој осјетљивој категорији становништва. Истакла је да је Општина Херцег Нови ушла у посао изградње новог Дневног центра у Суторини.
-Тренутно је у току завршетак израде пројектне документације и очекујемо да сва одобрења буду завршена, како би почетком наредне године почели са изградњом новог Дневног центра, рекла је Самарџић.
Lsam03122018Појаснила је и да се ради о првом дијелу будућег Дневног центра, површине 270 квадратних метара, док би други дио, за особе старије од 27 година, био ствар трансформације и проширења установе, што ће неминовно услиједити и за шта ће бити потребна подршка државе.
Директорица Дневног центра Драгица Косић је казала да та установа традиционално обиљежава Међународни дан особа са инвалидитетом. Она се захвалила професорима и директорици Музичке школе Нађи Караџић, чији су ђаци јутрос извели неколико нумера, што је испраћено аплаузима и одушевљењем штићеника Дневног центра. Добро расположење и весеље наставило се доласком глумца и пјесника Дејана Ђоновића, који је уз рецитале, новогодишње мисли и едукативне поруке измамио осмијехе млађих и старијих генерација, штићеника, њихових родитеља и запослених у Дневном центру.
Косић је напоменула да су штићеници Дневног центра, уз помоћ његоватеља,  конкурисали за Новогодишњи базар у Порто Монтенегру. Као резултат, три последња викенда у децембру ће у том ризорту бити изложени њихови радови и сувенири урађени у декупаж и другим техникама.