grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

У Бијелој 420 метара нове канализације, при крају санација пута у Вали

Nas16022019Потпредсједница Општине Херцег Нови Данијела Ђуровић и секретарка за локалну самоуправу Весна Самардић обишле су јуче Бијелу, у којој су са предсједником те Мјесне заједнице Војом Илићем и мјештанима обишли локације на којима су изведени инфраструкутрни радови на изградњи канализације, као и санације локалног пута у мјесту Вала.

adidas superstar damen glitzer silber

Како је казала потпредсједница Ђуровић, један од најбољих показатеља тијесне сарадње Општине Херцег Нови и грађана су реализовани пројекти у Бијелој, као и они чија је реализација у току. Локална самоуправа преко својих мјесних заједница одговорно приступа оним проблемима који су највише присутни, а у питању су инфраструктурни проблеми. Све оно на шта су грађани указали као приоритете, полако рјешавамо, на обострано задовољство.

Представнице локалне самоуправе су заједно за члановима Савјета Мјесне заједнице Бијела обишли локације на којима су радови изведени или су у току. Постављено је око 260 метара канализације у насељу Левентина, 160 метара се ради од магистрале према фудбалском стадиону, а у насељу Вала се изводе радови на санацији око 60 метара локалног пута, док би у наредној фази било урађено још двадесетак метара.

-Задовољни смо начином како су изведени радови, заиста све похвале за Бијељане, који са својом Мјесном заједницом представљају примјер свим осталим како се интензивно и са великим ентузијазмом могу реализовати крупне ствари, казала је Ђуровић.

Трасе на којима су изведени радови обишао је са представницима Општине и Мјесне заједнице и руководилац одржавања канализационе мреже у предузећу „Водовод и канализација“ Горан Симовић. Према његовим ријечима, радови на локацији у насељу Левентина су обухватили примарни и секундарни дио колектора, оба у дужини од по 130 метара. Мјештани су учествовали са 50 одсто средстава, Општина са 30 одсто, а Водовод је учествовао у материјалу у висини од 20 одсто.

-Овај пројекат много значи за саме становнике овог дијела Бијеле у којем се налази укупно 15 објеката. Годинама смо имали проблем овдје са изливањем фекалија у оближњи поток, казао је Симовић и додао да велику захвалност дугује директорици предузећа „Водовод и канализација“ Оливери Доклестић, на разумјевању и брзом рјешавању проблема.

Предсједник Мјесне заједнице Војо Илић сматра да је Мјесна заједница Бијела била дуго запостављена, али и да је све што су успјели да ураде у протеклом периоду пробудило жељу за активнијим учешћем и доприносом мјештана.

-Показали смо грађанима да локална самоуправа мисли на њих, закључио је Илић у нади да ће и у другим дијеловима те мјесне заједнице имати сличан одзив грађана, те наставити да заједно раде и рјешавају проблеме у Бијелој.

Представници Општине и Мјесне заједнице обишли су и трасу пута у бијелској Вали, гдје се изводе радови на санацији.

-Заиста је посебно задовољство видјети да се, послије дуже времена, успјешно завршавају радови на проширењу прве дионице локалног пута до цркве и мјесног гробља. Ово је јако фреквентан пут који је на појединим мјестима узак и готово непроходан - грађани који живе на ривијери, а гравитирају ка мјесној цркви, гробљу или капели у овом мјесту, знају колико је овај пут био проблематичан, поготово током саучешћа и сахрана. Велики респект свим мјештанима који су се ангажовали, а Општина ће помоћи и у наредним фазама радова на проширењу и санацији овог јако значајног локалног пута, не само за Бијелу, већ и сусједна мјеста, казала је секретарка за локалну самоуправу Весна Самарџић.