grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Општина Херцег Нови приступила изради Локалног акционог плана у области инвалидности 2020.-2022.

Javnipoziv2904Општина Херцег Нови објавила је Јавни позив за предлагање чланова/ца Радне групе за израду Локалног акционог плана у области инвалидности Општине Херцег Нови за период 2020.-2022. године.

sneakers

Позивају се установе и друга правна лица из области инвалидности, Центар за социјални рад, Дом здравља Херцег Нови, Институт Игало, школе, медији, невладине организације и удружења из Херцег Новог која се баве питањима инвалидности, да предложе кандидате за чланове Радне групе која ће израдити Нацрт Локалног акционог плана у области инвалидности Општине Херцег Нови за период 2020.-2022. године.

Задатак Радне групе је да у складу са Европском стратегијом за ОСИ изради Нацрт Локалног акционог плана који ће имати за циљ реализацију активности и мјера за унапријеђење положаја лица са инвалидитетом и успостављање најширег правног оквира за дефинисање политике према ОСИ у Херцег Новом.

Одлука о приступању изради Локалног акционог плана у области инвалидности Општине Херцег Нови за период 2020.-2022. донесена је на основу Споразума о сарадњи локалне самоуправе и НВО “Нова шанса у Новом” од 13. фебруара, а у склопу пројекта “Стварање услова за повећање запошљивости лица са инвалидитетом и њихово равноправно учешће на тржишту рада”. Пројекат реализује “Нова шанса у Новом” удружење родитеља и људи добре воље за помоћ лицима са тешкоћама и сметњама у развоју из Херцег Новог, у партнерству са НВО “Руке”, а финансиран је од стране Министарства за људска и мањинска права Црне Горе.

Пријаве се подносе од 29.04. до 13.05.2020. године, на адресу Општина Херцег Нови – Секретаријат за локалну самоуправу, Трг маршала Тита бр. 2, поштом или непосредно предајом на шалтер Грађанског бироа Општине, или на e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

О начину пријаве и детаљима више у примјеру Јавног позива.