grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Локална управа

Заједнички пројекат мјештана и Општине: Изграђен пут који спаја Поде и Зеленику

obilazak putaNSLНасеља Поди и Зеленика коначно су спојена уређеним, колским путем између Горњих и Доњих Сасовића.

sneakers

Траса дуга 610 метара бетонирана је у рекордном року, захваљујући залагању бројних мјештана и подршци који су добили од Општине Херцег Нови и Мјесне заједнице Поди. 

У квалитет изведених радова и задовољство грађана јуче су се током обиласка терена увјерили предсједник Општине Стеван Катић, предсједник Скупштине општине Никола Самарџић и савјетник предсједника Јован Суботић.

obilazak puta Podi-Zelenika 20052020 2

Ово је добар примјер сарадње мјештана са Мјесном заједницом и са Општином. Желим да изразим задовољство што сам данас овдје и што сам видио да је у рекордном року завршена ова дионица пута, те да се захвалим свима који су узели учешће у овој причи. Посебно хвала мјештанима који су уложили велике напоре и финансијска средства, уз подршку Мјесне заједнице и Општине, као и Митрополији црногорско-приморској која је уступила дио своје земље за потребе изградње пута”, казао је предсједник Општине Стеван Катић.
Он је рекао да се ради о значајном и добром подухвату за све мјештане Горњих и Доњих Сасовића, али и за становнике цијеле општине јер ће ова дионица омогућити бржу комуникацију између два дијела Херцег Новог и послужити као алтернативни пут у случају потребе.
Катић је оцијенио да су овај и слични пројекти повезивања мјесних заједница путном инфраструктуром од великог значаја за унапријеђење квалитета живота мјештана и даљи развој града.
Предсједник Мјесне заједнице Поди, Јовица Мисинезовић изразио је задовољство брзином изведених радова и захвалио се мјештанима на слози.
”Све је урађено како смо и планирали, с тим да смо најавили да ће бити за седам, осам дана, а завршили смо и прије. Не могу да вам опишем од коликог је значаја повезивање путем Горњих и Доњих Сасовића”, казао је Мисинезовић. Он је додао да су већ почели и преговори са компанијом ”М-тел” ради изградње јавне расвјете на овом потезу.
Један од старијих мјештана, Срђа Дабовић поручио је да су становници овог краја били сложни током извођења радова на изградњи пута, те да се нада да ће овакав однос његовати и убудуће, како би заједно радили на другим пројектима за развој села.